Κινητήρας - Μετάδοση - Περιφερειακά Συζητηση σχετικα με τον κινητηρα, μεταδοση, περιφερειακα, εισαγωγη, εξαγωγη, ψυξη και βελτιωσεις

ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ vs ΥΠΕΡΠΛΗΡΩΣΗ

Thread Tools

Old 11-04-2008 | 12:07 AM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Originally Posted by S2johnyK,Nov 3 2008, 08:26 PM
Όχι ρε JS ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ,ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ....
Και ξέρεις γιατί να τα λέμε...?
Γιατί μετά θα βγουν κάποιοι και θα πουν ο JS μιλαει εκ του ασφαλούς, προστατεύει...
Κατάλαβες?
Όπως επίσης όλοι όσοι μπαίνουν και διαβάζουν εδω ή ακόμα περισσότερο γράφονται δεν νομίζω oτι το κάνουν γιατί κύριο μέλημα τους είναι να μάθουν πόσα άλογα θα πάρουν από μια injen ή μια mugen αυτό αργά ή γρήγορα θα το δουν και στο δρόμο, το κάνουν για να αποφύγουν ''τις κακοτοπιές''.
Κάτι τέτοια γράφονται και για αυτό μια ζωή οι ''βελτιωτές'' θα μας θεωρούν πρόβατα, είτε αυτοί λέγονται speed factory,b16a,Nikiforos,R-spec ή οτιδήποτε άλλο.
Εγώ πάντως (και προκαλώ τον οποιοδήποτε με αυτό που θα πω) εάν έχω αποδείξεις για κάτι είμαι ικανός να τον κάνω ρόμπα παντού και να φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο με την δυσφήμηση που θα φάει από εμένα προσωπικά
Τουμπεκι ψιλοκομε...?
Old 11-04-2008 | 12:19 AM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Oσο για το malakisti εεε sorry realisti ηθελα να γραψω και μπερδευτικα, εξακολουθω να πιστευω οτι ειναι καποιος γνωστος (ενδεχομενως και απο εδω μεσα)...
Γιωργο εστησες κανεναν τωρα τελευταια?
Old 11-04-2008 | 09:46 AM
gzob's Avatar

From: Athens

Μόνο ανάρτηση στήσιμο
Old 11-04-2008 | 09:47 AM
yiannakos's Avatar
Registered User

From: athens

Originally Posted by gzob,Nov 4 2008, 06:46 PM
Μόνο ανάρτηση στήσιμο
Old 11-04-2008 | 10:29 AM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Originally Posted by gzob,Nov 4 2008, 08:46 PM
Μόνο ανάρτηση στήσιμο
Old 11-10-2008 | 03:11 PM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

Γιατί δεν βάζουν τούρμπο οι γιαπωνέζοι και επιμένουν ατμοσφαιρικά; Ξέρουν ή τους λείπει κάτι;
Old 11-11-2008 | 11:36 AM
S2johnyK's Avatar
Registered User

[QUOTE=energetic,Nov 11 2008, 02:11 AM][URL=http://www.autotriti.gr/news/preview_news_114.asp?NEWS_DATA_ID=72705]Γιατί δεν βάζουν τούρμπο οι γιαπωνέζοι και επιμένουν ατμοσφαιρικά; Ξέρουν ή τους λείπει κάτι;
Old 11-11-2008 | 01:38 PM
Nabu's Avatar
Registered User

From: Far far away...

Μπράβο Johny μου με τα ωραία σου ερωτήματα!!

Πριν απαντήσω στο δικό σου όμως να βάλω και εγώ ένα άλλο που συζητούσα και εγώ πριν καιρό με έναν φίλο. Πιο μοτέρ πιέζεται περισσότερο, ένα ατμοσφαιρικό με μεγάλεις συμπιέσεις και υψηλούς ρυθμούς περιστροφής όπως τα δικά μας ή ένα τουμπάτο με χαμηλές στροφές, χαμηλές συμπιέσεις όπως το πανσίγνωστο 1.8Τ του Vag Group? Ποιανού τα μέταλλα θα είχαν μεγαλύτερο χρόνο ζωής? Τα δείγματα που πήρα είναι τυχαία και πάντα μιλάω και εγώ για μαμά καταστάσεις οπότε μην αρχίσετε να μιλάτε για +1bar πίεση και 500 άλογα κτλ...

Θα βγάλει ζουμί νομίζω το τόπικ αυτό!!
Old 11-11-2008 | 10:22 PM
yiannakos's Avatar
Registered User

From: athens

Originally Posted by S2johnyK,Nov 11 2008, 08:36 PM
το θέμα είναι ότι υπάρχουν πολύ ''καλύτερα'' αυτοκίνητα από το S2000 για να σου ικανοποιήσουν αυτό τον σκοπό όπως ένα evo ή ακόμα και ένα EG full boost (λόγω πολλών παραγόντων) προκειμένου να είσαι top σε αυτό το άθλημα το οποίο δεν κατακρίνω διόλου. Επίσης θα ήθελα να θέσω και ένα ερώτημα σε όποιον κάνει κέφι να απαντήσει:

Ας υποθέσουμε ότι έχουμε 3 S2000
τα οποία το κάθε ένα έχει ακολουθήσει και από ένα δημοφιλή τρόπο βελτίωσης, δηλαδή ατμόσφαιρα, κομπρέσορα και turbo και ας υποθέσουμε επίσης ότι και τα 3 έχουν ακριβώς την ίδια ιπποδύναμη ή για να είμαστε λίγο πιο ρεαλιστικοί παραπλήσια ιπποδύναμη (διαφορές 20-30 άλογα) πιο θα διαλέγατε? Δεν μιλάω για τρελά psi αλλά για low boost turbo machines και υπερκυβισμένο με συμπιέσεις ατμοσφαιρικό όλα μέσα στο πλαίσιο της αξιοπιστίας.
Φίλε ακόμα και για κόντρες στην ευθεία είναι πολύ καλό το S.
Είναι αρκετά προς πολύ ελαφρύ (εντάξει δεν είναι και Elise η super 7 στα κγ )
Και η πισωκινηση μετά την εκκίνηση είναι πλεονέκτημα και όχι μειονέκτημα.

Όσο low boost και να είναι κάποιο F/I δεν μπορεί να έχουνε δυστυχώς μόνο 20 άλογα διαφορά.
Ας πούμε όμως ότι έχουνε.
Θα διάλεγα την ατμόσφαιρα και θα κορόιδευα τους άλλους που έχουνε βγάλει λίγα άλογα με τα f/I
Old 11-15-2008 | 01:47 PM
Sportster's Avatar
Registered User

Σιγουρα ολοι θα προτιμουσαν ενα ατμοσφαιρικιο στα ιδια αλλογα πλυν μερικων που θα ηθελαν την ιδια δυναμη χαμηλα οποτε και θα προτιμουσαν τουρμπο.

Το θεμα ομως ειναι οτι ιδιως στο S, η βελτιωση του με low boost σε σχεση με ενα υπερκυβισμενο μοτερ ειναι σαφως πιο value for money γιατι με 5 εισαι μπροστα απο καποιον που πρεπει να δωσει 10+... τουλαχιστον για καποιον που βλεπει καθαρα το θεμα βελτιωσης της αποδοδοσης βαση χρηματων...

Απο την αλλη if money is no object και απλα διαλεγαμε αυτο που μας αρεσε στις ιδιες δυναμεις τοτε σιγουρα ΝΑ ειναι η καλυτερη λυση... Ιδιως σε Σ ενα 2.4 φτιαγμενο τεζα με ροπη απο 2Κ 22.5 σαν αυτο που εφτιαξε ο ζομπολας και με δυνατοτητες για σχεδον 300 ροδα τοτε ειναι η προτιμηση μου...

Quick Reply: ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ vs ΥΠΕΡΠΛΗΡΩΣΗ

All times are GMT -8. The time now is 11:24 PM.