Κινητήρας - Μετάδοση - Περιφερειακά Συζητηση σχετικα με τον κινητηρα, μεταδοση, περιφερειακα, εισαγωγη, εξαγωγη, ψυξη και βελτιωσεις

ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ vs ΥΠΕΡΠΛΗΡΩΣΗ

Thread Tools

Old 06-26-2008 | 12:07 PM
fas2k's Avatar
Registered User

From: kifisia

[QUOTE]2,5 δευτερόλεπτα φίλε σε μια μικρή πίστα είναι σαν αιωνιότητα.[QUOTE]

Old 06-26-2008 | 12:34 PM
Taseas's Avatar
Registered User

From: ||-|| (()) ||\|| ||)) //\

Mono o Fwtakis den eipe th gnwmh tou...
Old 06-26-2008 | 05:04 PM
gzob's Avatar

From: Athens

[QUOTE=yiannakos,Jun 26 2008, 02:51 AM] Στρίβει ποιο δύσκολα , ποιο αργά αν το θέλεις το turbo
Old 06-26-2008 | 09:50 PM
lalakis2000's Avatar
Registered User
Gold Member (Premium)

From: Ego edo dipla meno...

[QUOTE]
Taseas Posted on Jun 26 2008, 12:34 PM
Old 06-26-2008 | 10:02 PM
s2k_cy's Avatar

Ρε παιδιά τα turbo και οι ατμοσφαιρικές μηχανές τις σχέση έχουν με το θέμα αν στρίβουν η όχι. Εγω ήξερα μέχρι τωρα οτι για να κερδίσεις περισσότερη ταχύτητα μέσα σε μια στροφή, (και μιλαμε για 5-6km/hr κερδος στο apex με ΑΡΙΣΤΑ προιοντα) παίζουν ρόλο οι αναρτήσεις, τα λάστιχα, ζάντες και οτιδήποτε εχει σχέση με το στρίψιμο και το κράτημα του αυτοκινητου. Τώρα αν πάρεις δύο s2000 (στοκ και τουρπο--->bolt on kit 300hp ίδιος οδηγός και στα δύο), το τουρπάτο θα κερδίζει δευτερόλεπτα στην έξοδο της στροφής λόγο ροπής και στις ευθέιες λόγο ιπποδύναμης, ΑΛΛΑ θα αυξηθει σε μέτρα το σημείο φρεναρίσματος του (μιλαμε για στοκ με bolt on κιτ) λόγο μεγαλύτερης ταχύτητας λίγο πριν τη στροφη και θα χάνει κάποια δευτερόλεπτα. Ακριβώς το αντίστροφο θα γίνεται με το ατμοσφαιρικό. Η ταχύτητα και των 2 μέσα στην στροφη μέχρι και λιγο μετα την κορυφή της θα είναι το ίδιο.

Τωρα αν γίνουν οι ΤΕΛΕΙΕΣ αναβαθμίσεις αναλόγος της ιπποδύναμης και των δύο s2000 (οπως ASM και Top Fuel) σίγουρα το τουρπάτο θα κερδίσει καποια περισσότερα δευτερόλεπτα σε ευθέιες (οσο μικρές και να είναι).

Όσο αφορά το τέρας που φτιάχνεται απο τον gzob είναι κατι ας ''πούμε'' (λιγο ηλίθιο θα φανει)....... σαν την Veyron.... '' το κανουμε γιατί μπορούμε''. Σιγουρα αυτό το s δεν στρίβει όσο senna και να είναι ο οδηγος.

Τέλος, πιστευω τα s με bolt οn και 315 hp δεν στρίβουν ανάλογα με τα άλογα τους (όποιος καταλάβει, κατάλαβε) αν δεν γίνουν βελτιώσεις στο κράτημα. Ειναι θέμα Φυσικής
Old 06-27-2008 | 12:13 AM
yiannakos's Avatar
Registered User

From: athens

@ s2johnyk

για το ίδιο αμάξι μιλάμε πάντα φίλε είτε ατμόσφαιρα είτε turbo.
Και στις 2 περιπτώσεις στο φυσικό του περιβάλλον είναι και δεν είναι θέμα μαγκιάς , αλλά διασκέδασης.
Άλλωστε μην ξεχνάς ότι είμαστε στο ίδιο στρατόπεδο.

@ Gzob
συμφωνώ και εγώ φίλε ότι δεν στρίβει ποιο αργά , απλά το έγραψα για να περάσω το μήνυμα μέσο τις υπερβολής, ότι και έτσι να είναι πάλι ποιο γρήγορο θα είναι.

Παιδιά δεν είμαι κολλημένος και δεν έχω λόγο να αποδείξω κάτι.
Προσπαθώ απλά να σας μεταφέρω αυτά που ζω με το αμάξι μου και όχι αυτά που φαντάζομε
Ότι λέω πηγάζει καθαρά από προσωπική εμπειρία λόγο του ότι από τα 8 χρόνια που έχω το αμάξι πάνω από τα μισά ήτανε ατμόσφαιρα
Το θέμα τις οδηγικης συμπεριφοράς σας διαβεβαιώνω ότι μόνο χαμόγελα μπορεί να προσφέρει.

Έχω δει και μου έχουνε μιλήσει για f/I S2000 που δεν βάζουν κάτω κώλο ποτέ
Δεν είναι όλα έτσι όμως.
Είτε τους αρέσει να είναι έτσι , είτε τους ρυθμίσανε το μοτέρ έτσι , είτε δεν δουλεύει καλά η ανάρτηση η τα λάστιχα.
Κάτι πάει στραβά σαν να λέμε

Το αμάξι μου αν και f/I δεν γράφει καθόλου και νομίζω πως αυτό είναι απόδειξη τον παραπάνω που γράφω.
Εφόσον γίνετε στο δικό μου , θα μπορεί να γίνει και σε όλα τα s2000
Όπου γλιστρούσε πριν γλιστράει και τώρα.

Ειλικρινά όμως δεν με έχω χρονομετρήσει στον Διόνυσο για να δω μήπως έχασα κανένα δέκατο.
Σε στροφές σε δημόσιους δρόμους θα το οδηγήσω διασκεδαστικά , θα το οδηγήσω γρήγορα , θα το οδηγήσω πολύ γρήγορα αλλά όχι και στο όριο βρε παιδιά.

Αυτός είναι και ο λόγος που μιλάω για πίστα .
Εκεί μπορούμε να βγάλουμε ποιο σωστά συμπεράσματα με χρόνους
Γιαυτο έφερα και το παράδειγμα με το top fuel και το asm s2000 αλλά τα 2,5 δευτερόλεπτα φάνηκαν λίγα
Δεν είναι όμως λίγα είναι πολλά και αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει οποιοσδήποτε έχει ασχοληθεί με αγώνες.

Τόσα άλογα παραπάνω χρειάζεται το αμάξι μας από ότι δείχνουν τα χρονόμετρα για να κατεβάσει σε αυτήν την πίστα 2,5 δευτερόλεπτα.
Μπορεί να εξελίξουν το ASM και να βελτιώσει .
Το ίδιο μπορεί να γίνει και με το top fuel.
Τον καλύτερο χρόνο πάντως που έκανε s2000 ήτανε 614
Old 06-27-2008 | 12:16 AM
S2000_FUN's Avatar
Community Organizer

Πάντως εγώ σε όποιον πάρει η σκέφτεται να πάρει την απόφαση για F/I θα χαρώ πολύ να τον βοηθήσω με όποιον τρόπο μπορώ
Μην υπόσχεσαι πολλά...........
Old 06-27-2008 | 05:41 AM
S2johnyK's Avatar
Registered User

[QUOTE=yiannakos,Jun 27 2008, 10:13 AM]@ s2johnyk

για το ίδιο αμάξι μιλάμε πάντα φίλε είτε ατμόσφαιρα είτε turbo.
Και στις 2 περιπτώσεις στο φυσικό του περιβάλλον είναι και δεν είναι θέμα μαγκιάς , αλλά διασκέδασης.
Άλλωστε μην ξεχνάς ότι είμαστε στο ίδιο στρατόπεδο.
Old 06-27-2008 | 06:07 AM
yiannakos's Avatar
Registered User

From: athens

Originally Posted by S2johnyK,Jun 27 2008, 01:41 PM
Άλλωστε το ξαναείπα όποιος αποδείξει αυτά που θέλει να αποδείξει με χειροπιαστές αποδείξεις και αποτελέσματα στον μαύρο τάπητα εγώ δεν έχω κανένα απολύτως λόγο να μην το δεχτώ και να τον συγχαρώ βέβαια. Αυτά και από μένα

Φιλικά πάντα
Χαίρομαι που συμφωνούμε σε όλα περί φιλίας παρέας στρατοπέδων κλπ

Όπως είπα και ποιο επάνω εγώ προσωπικά δεν θέλω να αποδείξω τίποτα σε κανέναν.

Απλά δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορείς να είσαι κατηγορηματικός για κάτι που δεν έχεις ζήσει.

Το χειροπιαστό παράδειγμα που ζητάς, στο έχω δώσει ποιο πάνω αλλά δεν το δέχεσαι γιατί είναι ακριβές οι κατασκευές αν κατάλαβα καλά ?

Μαύρος τάπητας δεν είναι η πίστα ?.

Θα χαρώ πολύ να τα πούμε από κοντά στο επόμενο meeting
Γιατί είναι πολλά αυτά που πρέπει να σου εξηγήσω και θα στα πω καλύτερα live

Έχω λιώσει να γράφω αυτές τις μέρες

Old 06-27-2008 | 07:32 AM
Stradale's Avatar
Registered User

From: Ioannina

Ένα s2000 καλό θα ήταν να βελτιώνετε ατμόσφαιρα,ένα evo τούρμπο,μία f430 ατμόσφαιρα κτλ.Γενικά δεν μου αρέσει να αλλάζουμε φιλοσοφία στο αμάξι,όποιο και αν είναι αυτό.

Κατα τα άλλα ας το κάνει ότι θέλει το s ο καθένας,δικό του είναι.

Αλλά προς θεού,μην πετάει ο άλλος πάνω στο αμάξι κάτι 18ρες ότι να'ναι,βάζει και 2 σωλήνες φ60 από τον παπαδόπουλο και μετά μας το παίζει κονιόρδος και ότι έχει και απεριόριστη γνώση πάνω στο αντικείμενο.....

Υ.Γ. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα είναι εντελώς συμπτοματική.

Quick Reply: ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ vs ΥΠΕΡΠΛΗΡΩΣΗ

All times are GMT -8. The time now is 09:24 PM.