Κινητήρας - Μετάδοση - Περιφερειακά Συζητηση σχετικα με τον κινητηρα, μεταδοση, περιφερειακα, εισαγωγη, εξαγωγη, ψυξη και βελτιωσεις

ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ vs ΥΠΕΡΠΛΗΡΩΣΗ

Thread Tools

Old 03-25-2008 | 02:55 PM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Default ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ vs ΥΠΕΡΠΛΗΡΩΣΗ

Η Honda είναι γνωστή για τους πολύ δυνατούς αξιόπιστους ατμοσφαιρικούς κινητήρες που φτιάχνει. Μιλάμε για αποδόσεις στο λίτρο όπου ένα άλλο αυτοκίνητο μόνο turbo θα έβλεπε. Γιατί άραγε αυτή η ''μικρή εταιρεία'' επιμένει ατμοσφαιρικά αφού στο turbo βρίσκεται το μυστικό...Μάλλον κάτι θα ξέρει.
Honda=Japanese leader. Ο πιο δημοφιλής τρόπος βελτίωσης του S2000 στη γενέτειρα χώρα του είναι ο ατμοσφαιρικός...γιατί άραγε? Μήπως το S φτιάχτηκε σαν cornering machine και όχι για drift(turboκαταστασεις)?Θέλω απλά να πιστεύω ότι όλοι αυτοί που έχουν επιλέξει 250 ατμοσφαιρικά άλογα έναντι 350 τουρμπίσιων κάτι παραπάνω θα ξέρουν...

Υ.Γ. Σε αυτό το σημείο είναι όπου ο master Tsuchiya κλείνει πονηρά το μάτι...
Old 03-25-2008 | 03:01 PM
Stradale's Avatar
Registered User

From: Ioannina

Eνα turbo S2000 αποκλείεται να έχει πολύ καλύτερη έξοδο από τις στροφές,μπορεί να έχει και χειρότερη δλδ,από ένα atm S2000.Είναι σχεδόν σίγουρο ότι πρέπει να αργείς στην έξοδο να πατήσεις το γκάζι,γιατί αλλιώς θα βγεις με ένα μεγαλοπρεπέστατο drift.
Δηλαδή εκεί που με το ένα θα έβγαινες full throttle ενώ ακόμα θα είχες στριμμένους τους τροχούς,με το άλλο θα πρέπει να περιμένεις να ευθυγραμμίσεις γιατί αλλιώς θα ανοίξει την τροχιά του.Άρα ένα τουρμπάτο πρέπει να καλύψει το χαμένο έδαφος στις μεταξύ των στροφών ευθείες.Σε μια κλειστή πίστα μειονεκτεί πολύ αλλά και σε μία ανοιχτεί θα εκπλαγείτε το πόσο μικρή θα είναι η διαφορά του στους χρόνους.
Για επαρχιακό δρόμο δεν το συζητάμε,εδώ με τα μαμά και παλεύουμε,πόσο μάλλον ένα τουμπάτο που πρέπει να γλύφεις το γκάζι γιατί αλλιώς σε κάθε στροφή θα βλέπεις την έξοδο από το παράθυρο...
Όσον αφορά το turbo σαν turbo μην ξεχνάτε ότι το NSX ήταν να βγει αρχικά με bi-turbo...

Υ.Γ. Το ότι είναι 3 φορές ακριβότερο δεν μου λέει τίποτα για το αν είναι καλύτερο.Ελεύθερη αγορά έχουμε,κοτσάρει ο καθένας μία τιμή και σου λέει ααα αυτό είναι τοπ για αυτό είναι τόσο ακριβό...Αυτό δεν πάει για το ψυγείο,αλλά γενικά για την κατάσταση που επικρατεί.Εγώ πάντος δεν παίρνω ούτε koyo ούτε j's.Pitsos θα πάρω...
Old 03-25-2008 | 04:05 PM
hondas2050's Avatar
Registered User

i filosofia tu s einai to vtec k oti einai atmosferiko!prosopika eimai kata tu turbo k kombresora an k to skeftomoun kapote na balw.milisa k gw mia fora edw.
Old 03-25-2008 | 05:37 PM
gzob's Avatar

From: Athens

Όλα είναι θέμα tuning. Με ένα εγκέφαλο σαν τον ΑΕΜ μπορείς να ρυθμίσεις την πίεση βάσει γωνίας πεταλούδας: δηλαδή μέχρι ένα μεγάλο άνοιγμα πεταλούδας (πχ 80%) να δουλεύεις με τη μικρότερη πίεση που σου επιτρέπει η wastegate (πχ στο δικό μου 0.3bar) κάνοντας το αυτόκίνητο απόλυτα προβλέψιμο και ελεγχόμενο. Μπορείς ακόμα και να δώσεις στην καμπύλη τη μορφή που θες μεταφέροντας το peak της ροπής-ιπποδύναμης όπου σου αρέσει απλά παίζοντας με τις πιέσεις/rpm. Με 0.3bar έχεις 260whp, λιγότερα δηλαδή από ένα τουμπανιασμένο ατμοσφαιρικό που σίγουρα τιθασεύονται σχετικα εύκολα με το ανάλογο στήσιμο. Απο κει και πέρα, μόλις βρεις ευθεία απλώς πατάς τέρμα το γκάζι, σηκώνεις την πίεση που πρέπει και έχεις βρεθεί στην επόμενη στροφή πριν το καταλάβεις.

Για το θέμα πίστας, ΟΚ αυτός είναι ο προσανατολισμός του S και σύμφωνοι ότι ένα ατμοσφαιρικό μοτέρ έχει προβάδισμα ειδικά σε σχέση με consistency (θερμοκρασίες λαδιού κτλ) αλλά πόσοι από μας έχουν τα χρήματα-όρεξη-χρόνο να βρίσκονται κάθε ΣΚ στα Μέγαρα?

Για το θέμα κόντρας, είναι εκτός της φιλοσοφίας μου και δε μπορώ να εκφέρω άποψη. Πάντως πίστεψε με, λίγα αυτοκίνητα κάθονται δίπλα σε ένα Honda dohc vtec turbo, ότι μοτέρ και να φοράει αυτό... Μια βόλτα στο επόμενο meeting θα σε πείσει
Old 03-25-2008 | 11:50 PM
Stradale's Avatar
Registered User

Originally Posted by S2johnyK,Mar 25 2008, 03:28 PM
Παντως εαν καποιος γνωριζει που βρισκονται τα ορια βελτιωσης(ιπποδυναμη ή ακομα και αντοχη στο χρονο) οσο αφορα το θεμα ψυξη του μοτερ με koyo παρακαλω ας με ενημερωσει γιατι ετοιμαζομαι για αγορα.
Ευχαριστω
Ρώτα τον taseas που το έχει βάλει και το έχει λιώσει στα trackdays

Πάντως πίστεψε με, λίγα αυτοκίνητα κάθονται δίπλα σε ένα Honda dohc vtec turbo, ότι μοτέρ και να φοράει αυτό... Μια βόλτα στο επόμενο meeting θα σε πείσει smile.gif
Επιφυλάσσομαι μέχρι την Δευτέρα
Old 03-26-2008 | 01:59 AM
yiannakos's Avatar
Registered User

From: athens

[QUOTE=Stradale,Mar 25 2008, 08:24 PM]
Πάρτε για παράδειγμα τα τουρμπάτα s.Λάθος.Καταρχήν καταστρέφεις την έννοια cornering στο αμάξι,το
Old 03-26-2008 | 02:07 AM
Dimitrisss's Avatar

From: Egaleo,Athens

Originally Posted by yiannakos,Mar 26 2008, 11:59 AM
Σήμερα μάλλον αν το επιτρέψει ο καιρός ,μου κανονίζει ο Δημήτρης πάτημα με evo 400hp
θελω pm
Old 03-26-2008 | 02:43 AM
Stradale's Avatar
Registered User

Kαι εγώ.Φτιάξε μια λίστα

Y.Γ. Εδώ είμαι για να σε τρελάνω τελείως Γιαννακέ...
Old 03-26-2008 | 02:50 AM
yiannakos's Avatar
Registered User

From: athens

Dimitris και stradale θα ενημερωθείτε με pm μόλις έχω νέα
Old 03-26-2008 | 03:01 AM
valerios's Avatar
Registered User

Ενα turbo s2000 με σκοπο το turbo να εξαφανισει την αδυναμια και να γεμισει το μοτερ με ροπη πριν το vtec και να "ψυχωσει" με καποια εξτρα αλογα στα κοκκινα (max 280-290 hp) σε συνδιασμο με μια καλη aftermarket αναρτηση και μια τετραδα πολυ καλα λαστιχα σιγουρα μπορει να "φαει" οποιοδηποτε νορμαλ s2000 και light tuned NA σε οποιαδηποτε πιστα/δρομο αλλα τα ελληνικα turbo s2000 με 330-350-380 hp δεν υπαρχουν πουθενα σε πιστα/αναβαση/καταβαση/βρεγμενο/πολυ ζεστο οδοστωμα ακομα και με ενα νορμαλ s2000 (μην μιλησω για light tuned (max 330 hp) EVO).... ειναι μονο για αττικη οδο και και για κανα ανοιγμα καθε σαββατο/κυριακο...

Quick Reply: ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ vs ΥΠΕΡΠΛΗΡΩΣΗ

All times are GMT -8. The time now is 11:34 PM.