Κινητήρας - Μετάδοση - Περιφερειακά Συζητηση σχετικα με τον κινητηρα, μεταδοση, περιφερειακα, εισαγωγη, εξαγωγη, ψυξη και βελτιωσεις

ΜΟΤΕΡ - ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Thread Tools

Old 04-19-2008 | 11:23 AM
dims2k's Avatar
Registered User

Originally Posted by nipponS2000,Apr 19 2008, 09:48 AM
Dimitriss με εστειλες τωρα.Εισαι ευχαριστημενος απο πλευρας αντοχης?Αυτος ειναι κατι σαν τον ΟΕΜ δηλαδη?
afou to kunigas to s ti kathesai kai psaxnesai vale ena organiko diskoplato na teleiwneis. einai polla ta lefta gia to anevase katevase sasman mia stravi na ginei thelei lusimo pali . kalo to mama alla me ekkiniseis ta paizei eukola
Old 04-19-2008 | 11:38 AM
D_S2000's Avatar
Registered User

Nippon απ' ότι έχω καταλάβει είσαι από τους οδηγούς που το αυτοκίνητο το πάνε σε αντίθεση με κάποιους άλλους που τους πάει. Νομίζω λοιπόν πως το καλύτερο που θα είχες να κάνεις θα ήταν να βάλεις ένα ενισχυμένο set δισκόπλατου ώστε να μπορείς ν'αλλάζεις ταχύτητες πολύ πολύ γρήγορα (Αν βάλεις exedy όπως το δικό μου) δεν θα χρειάζεται να πατάς το αμπραγιάζ παραπάνω από 2 εκ. για ν' αλλάξεις κι ούτε θα σε απασχολεί το αν θα μυρίσει ο δίσκος, αν θα πατινάρει, αν θα σ' αφήσει κι εγώ δεν ξέρω πόσα "αν" ακόμα. Αυτή είναι η άποψή μου αν και σίγουρα δεν είναι η πιο φτηνή. Ότι πληρώνεις όμως παίρνεις και νομίζω ότι στην δικιά σου περίπτωση μια τέτοια αγορά θα πιάσει τόπο και θα σε κάνει να αισθανθείς πολύ ευχάριστα πολλές φορές στον δρόμο...
Old 04-19-2008 | 02:33 PM
nipponS2000's Avatar
15 Year Member

Να παω σε οργανικο δισκο π.χ. toda-spoon με ΟΕΜ πλατο-ρουλεμαν η σε σετ ενισχυμενου π.χ. exedy?Σε κινηση τι λεει το exedy?γιατι ειναι που ειναι χαλια το S στην κινηση φανταζομαι με αποτομο συμπλεκτη.
Old 04-19-2008 | 04:02 PM
leftis's Avatar
Registered User

From: The weasel's nest

με τον ενισχυμένο σε εκινησεις μπορεί να την ακούσει το διαφορικό..Οπως και εχει συμβεί..Γνωμη μου ειναι πως εφόσον τα άλογα δεν είναι τόσα (βλέπε turbo,compresor) που να επιβάλλουν ενισχυμενο, τοτε η καλυτερη λυση ειναι ο οργανικος.
Old 04-19-2008 | 11:08 PM
S2000Geo's Avatar
Registered User

Ρε παιδια ωραιος ο δισκος ο exedy δεν λεω, ειδικα σε κοντρολλαγες ειναι κορυφη, αλλα στο σταματα ξεκινα ειναι τρελη ταλαιπωρια ρε γμτ... οταν οδηγησα του Στεφανου το αμαξι που φοραγε αυτο το σετακι...δεν μπορουσα ουτε να το ξεκινησω...σαν πρωταρης οδηγος , μου εσβηνε κλπ Ενταξει και τωρα με τον δικο μου τον εξαφτερο ειναι ταλαιπωρια αλλα αμα δεν ειναι πολλα τα αλογα νομιζω οργανικος που λενε τα παιδια ειναι μια χαρα. Επισης ειναι λογικο με αποτομο συμπλεκτη να τρωει περισσοτερο ζορι η υπολοιπη μεταδοση...
Old 04-20-2008 | 12:55 AM
Taseas's Avatar
Registered User

From: ||-|| (()) ||\|| ||)) //\

Exoume poikilia sta themata genikws... Den ta exoume 3anapei pote auta...
Old 04-20-2008 | 02:22 AM
D_S2000's Avatar
Registered User

Οι απότομες αλλαγές καταπονούν ούτως ή άλλως όλο το σύστημα μετάδοσης. Δεν νομίζω να κάνει τόσο διαφορά η ύπαρξη του οργανικού έναντι του μεταλλικού. Απόδειξη ότι διαφορικά έχουν σπάσει από τέζα εκκινήσεις και με το normal δισκόπλατο. Σίγουρα βέβαια μέσα στην κίνηση δεν είναι τόσο εύχρηστος όσο ο οργανικός καθώς η σύμπλεξη είναι πιο απότομη. Είναι όμως κι αυτό πιστεύω θέμα συνήθειας. Σε 1 ημέρα δεν πρόκειται να το συνηθίσεις σε 1 εβδομάδα όμως πιστεύω δεν θα αντιμετωπίζεις κανένα πρόβλημα. Τουλάχιστον έτσι συνέβη μ' εμένα.
Βέβαια από εκεί και πέρα είναι και το οικονομικό όπου εκεί η επιλογή ενός ενισχυμένου οργανικού είναι σαφώς οικονομικότερη από την επιλογή ενός set με μεταλλικό δίσκο. Έτσι η τελική επιλογή είναι ένας συνδυασμός του τι θέλω και του τι μπορώ να διαθέσω. Κι αυτό είναι θέμα προσωπικό του καθενός μας.
Τάσο δίκιο έχεις περί ανακύκλωσης των θεμάτων αλλά δεν θα μπορούσε να γίνει κι αλλιώς. Βλέπεις είναι πολύ πιο εύκολο να ρωτάς κάτι που σε απασχολεί και να παίρνεις σχετικά γρήγορα κάποιες γνώμες πάνω σ' αυτό παρά να αρχίζεις να ψάχνεις τις σχετικές σελίδες με ότι έχει ειπωθεί σε ανάλογα topics στο παρελθόν. Αν ήταν έτσι τότε κι εγώ δεν θα έπρεπε να γράφω καθόλου αλλά απλά να παραπέμπω την κάθε ερώτηση σε αντίστοιχες "συζητήσεις" στο παρεθόν 2 και 3 χρόνια πριν. Έτσι όμως το forum θα καταντούσε να γίνει μια ψυχρή τράπεζα πληροφοριών, θα έχανε το ανθρώπινο στοιχείο της άμεσης επικοινωνίας μεταξύ των μελών και απλά θα έπαυε να λέγετε forum αλλά data bank.
Old 04-20-2008 | 03:42 AM
dims2k's Avatar
Registered User

Originally Posted by nipponS2000,Apr 19 2008, 02:33 PM
Να παω σε οργανικο δισκο π.χ. toda-spoon με ΟΕΜ πλατο-ρουλεμαν η σε σετ ενισχυμενου π.χ. exedy?Σε κινηση τι λεει το exedy?γιατι ειναι που ειναι χαλια το S στην κινηση φανταζομαι με αποτομο συμπλεκτη.
oti valeis tha einai organiko. teleiwse auto pame sto allo o toda ton eixa einai kalos teleios sti kinisi san to mama alla den antexei kai polla xiliometra. uparxei exedy organiko alla kanei panw apo 1000+ sigoura. mia kali lusi einai tis act to organiko kai se kali timi
Old 04-20-2008 | 06:51 AM
nipponS2000's Avatar
15 Year Member

Eυχαριστω πολυ παιδια.
Old 04-20-2008 | 08:22 AM
lalakis2000's Avatar
Registered User
Gold Member (Premium)

From: Ego edo dipla meno...

[QUOTE]Taseas Posted on Apr 20 2008, 12:55 AM

Quick Reply: ΜΟΤΕΡ - ΜΕΤΑΔΟΣΗ

All times are GMT -8. The time now is 05:30 PM.