Κινητήρας - Μετάδοση - Περιφερειακά Συζητηση σχετικα με τον κινητηρα, μεταδοση, περιφερειακα, εισαγωγη, εξαγωγη, ψυξη και βελτιωσεις

ΜΟΤΕΡ - ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Thread Tools

Old 12-08-2007 | 11:41 AM
Psilos's Avatar
Registered User

From: Athens

Κοίτα την υπογραφή του wildcardtrd
https://www.s2ki.com/forums/index.php?showtopic=455631
Old 12-08-2007 | 11:44 AM
dims2k's Avatar
Registered User

kala den me noiazoun oi amerikanoi giati exoun xazepsei douleuoun 240 aloga me 70ara eksatmisi kai teleutaia diavasa oti vazoun 80ara. eleos
Old 12-08-2007 | 12:33 PM
dias's Avatar
Registered User

Ontos oi Amerikanoi exoun ksefigi i kati de paei kala (i as to paradextoume imaste entelos asxetoi, axmmm) file D S2000 nai ime o gnostos Dias file (exoume gnoristei alloste ) Pros 8eou mi piramatizese pote me ena autokinito pou doulevei kai as einai 10 kai 15 aloga kato, gireveis mono to mpela sou. 8a simfoniso me to dims2k oti 8a mporouses na deis kai alla aloga alla den axizei to kopo, oso gia tetrapetaloudo... oi diafora sti leitourgia einai terastia (to simiono apo prosopiki empeiria) nai 8a sou aresei... alla oxi gia ka8e mera ean milame gia extreme veltiosi, ka8imerini xrisi me polla gousta ean milame gia pio normal katastaseis (oxi mama panta). Oso gia to 2.4 Jazz den ine tipota para ena Jazz (Fit) me K24 moter K20 kapaki kai petaloudes ta 340 einai efikta alla i tsepi tou ellina den ine... Stay tuned gia to kainourio project 8a sou aresei. 8a ta poume kai apo konta entos tis evdomados pou erxome kato.
Old 12-08-2007 | 04:34 PM
D_S2000's Avatar
Registered User

Εγώ πάντως αμφιβάλλω πάρα πολύ για το αν θα μπορούσα να δω κι άλλα άλογα μ'έναν άλλο εγκέφαλο, αλλά και στο κάτω κάτω της γραφής ποιο είναι αυτό το δυναμόμετρο στην Ελλάδα που θα προσδιορίσει με ακρίβεια πόσα άλογα ακριβώς είναι το αυτοκίνητο? Ποιο dyno μπορεί να προσφέρει την απαραίτητη παροχή αέρα στην συγκεκριμένη εισαγωγή για να μπορέσει να δουλέψει το μοτέρ σωστά? Κανένα απολύτως. Επομένως πως μπορεί κανείς να πει με ακρίβεια ότι το αυτοκίνητο μπορεί να βγάλει παραπάνω άλογα όταν δεν υπάρχει καν η δυνατότητα να μετρηθούν σωστά τα ήδη υπάρχοντα? Και με ποιο τρόπο θα είναι σίγουρος κανείς ότι το αυτοκίνητο θα βγάλει με την θεωρητική καινούρια ρύθμιση παραπάνω άλογα? Από αυτό που θα δει στο dyno σαν ένδειξη? Μα αυτό είναι ούτως ή άλλως λάθος. Μια τάση δείχνει το dyno και τίποτα παραπάνω. Σημασία έχει τι κάνει το αυτοκίνητο στον δρόμο. Κι εκεί εγώ ξέρω ότι έχει κάνει 400 αρι 13,10 με συμβατικά λάστιχα κι όταν ακόμα είχε στο κοντέρ λιγότερα από 500χιλ. Ενδεχομένως σήμερα να κάνει και λιγότερο. Κι αυτό προσωπικά μου αρκεί. Δεν έχει νόημα να ψάξω το κάτι παραπάνω και πρώτα πρώτα γιατί δεν μ' έχει πείσει κανείς ότι μπορεί να βγάλει αυτό το κάτι παραπάνω. Συγγνώμη αλλά όλα αυτά που έχω περάσει με κάνουν να είμαι πολύ επιφυλακτικός με ότι ακούω γύρω μου. Αν κάποιος νομίζει ότι μπορεί να κάνει το κάτι πραπάνω απ' αυτό που έχω κάνει εγώ ας το αποδείξει. Και τότε θα το πιστέψω. Κι όχι φυσικά πάνω στο δικό μου αυτοκίνητο. Μα τον Δία, μου είπε κι ο Βαγγέλης ότι έρχεσαι Αθήνα. Μου είπε ότι έχεις φτιάξει κάτι πάρα πολύ καλό που αν και ξέρω περί τίνος πρόκειται για ευνόητους λόγους δεν κρίνω σκόπιμο να το αναφέρω εδώ κι ακόμα ότι είσαι διατεθειμένος ν'ανοίξεις με ότι να'ναι προς Κερατέα μεριά....Φίλε Δία ξέρεις πόσοι περιμένουν να φάνε τα Honda εδώ στην Αθήνα? Χαμός γίνεται.... Αυτά όμως θα τα πούμε κι από κοντά όταν έρθεις με το καλό. Και προσοχή στον δρόμο με τους μπλέ...Ξέρεις εσύ...
Old 12-09-2007 | 01:56 AM
dims2k's Avatar
Registered User

dimitri to autokinito den to krineis apo ta aloga pou vgazei sto dunamometro alla to pws paei sumfwna me ton antagwnismo ston dromo! egw proswpika to exw ksanapei den se noiazoun ta aloga tou dunamometrou alla na exeis ena allo amaksi ws metro sugrisis kai oti vazeis na vlepeis diafores
Old 12-09-2007 | 03:13 AM
tomidis's Avatar
Registered User

From: KASTORIA

Originally Posted by dims2k,Dec 9 2007, 02:56 AM
na exeis ena allo amaksi ws metro sugrisis kai oti vazeis na vlepeis diafores
πολυ σωστος κ γω το ιδιο κανω
Old 12-10-2007 | 12:55 AM
GiorgoS2k's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece

Originally Posted by Drifteropoulos,Nov 22 2007, 12:38 AM
dino_s Μου το είχε κάνει εμένα πριν κάτι μήνες.
Αναβόσβηνε το λαμπάκι της μηχανής και δούλευε 3κύλινδρο.
Άλλαξα το μπουζί του κυλίνδρου που δε δούλευε και πάλι τα ίδια.
Αυτό μου το είχε κάνει κατα διαστήματα αλα μόνο όταν το έβαζα μπρός τα πρωινά.
Τελικά ήταν ένα φισάκι το οποίο το ψέκασα με σπρέι επαφών και τέλος καλά.
Επειδη μου το κανει σχεδον καθε πρωι, σκέφτομαι να αλλάξω μπουζί... υπάρχει καποιος συγκεκριμένος τύπος να ζητήσω?
Ευχαριστώ
Old 12-10-2007 | 01:00 AM
dias's Avatar
Registered User

@ GiorgoS2K dokimase na xtipiseis ligo ta mpek, exei parousiastei polles fores na kolane. @ DS2000 shhhh min apokalipteis leptomereies 8a ta poume apo konta auta. Distixos de 8a katevo me to diko mou autokinito alla me to Targa enos filou (exisou dinato omos) 8a to strosoume to moter mexri na ftasoume 8a to exoume ri8misei kiolas Kai aporo giati olos o kosmos fagonete me ta Honda??? Xeroun oti apodidoun auta pou ta alla de mporoune atmosfaira kai na tous paei molis doun kanena.... Astous na fagonontai otan emeis vgazoume ta idia atmosfaira pou autoi kinigane me turbismata tote ti na mas poune... E nai to Rallye epestrepse mouahahahha.
Old 12-11-2007 | 01:02 AM
gzob's Avatar

Originally Posted by D_S2000,Dec 7 2007, 02:17 AM
Ναι μονοπετάλουδο είναι. Για να δεις τετραπετάλουδο S στην Ελλάδα φτιαγμένο από ελληνικά χέρια είναι αδύνατον. Κι ο λόγος είναι ότι κανείς δεν ξέρει να το προγραμματίσει. Εδώ δεν μπορούσανε να προγραμματίσουν καλά καλά το προηγούμενο το δικό μου μοτέρ με άγραφο εγκέφαλο...θα μπορέσουνε να προγραμματίσουνε το τετραπετάλουδο? Α Δ Υ Ν Α Τ Ο Ν !!!! Και μιλάω φυσικά πάντα για ατμόσφαιρα. Γιατί στις turbo καταστάσεις είναι σαφώς πιο εύκολα τα πράγματα.
Ρε Δημήτρη πως μας αδειάζεις έτσι? Δεν είναι και τόσο χαοτικές οι διαφορές, τουλάχιστον όχι όσο νομίζεις. Όσο για το θέμα του προγραμματισμού του μαμά εγκεφάλου, οι μεγάλοι βελτιωτικοί οίκοι (J's, Mugen, etc) έχουν πρόσβαση μέσα από τη Honda και για αυτοί μπορούν και εμείς όχι. Καταλαβαίνω ότι τράβηξες πολλά, αλλά το tuning δεν είναι μαύρη μαγεία. Συμφωνώ ότι υπάρχει ασχετοσύνη και μαστοράτζα, και μάλιστα από αυτούς που θεωρούμε καλούς, αλλά η γνώμη μου είναι ότι η Ελλάδα δεν έχει πλέον τίποτα να ζηλέψει από το εξωτερικό. Ενδεικτικά αναφέρω τα απίστευτα δυνατά EVO που κυκλοφορούν πλέον στους δρόμους μας που οι Ιάπωνες μόνο ονειρεύονται, όχι βέβαια γιατί δεν ξέρουν να τα φτιάχνουν, αλλά γιατί η Ελληνική υπερβολή έβαλε πάλι το χεράκι της.

Το θέμα τετραπετάλουδο και Honda είναι κάπως πονεμένο για ένα και μόνο λόγο: είναι τόσο καλοσχεδιασμένες οι μαμά εισαγωγές και τόσο μεγάλη η πληθώρα aftermarket λύσεων που το να χάσεις το driveability που απαιτείται με ένα τετραπετάλουδο δεν είνια και η πιο φρόνιμη λύση.

DimS2k, σε αυτό που λες περί δυναμόμετρου και δρόμου, δεν υπάρχει περίπτωση να δεις τις καμπύλες δύο S2000 και να μη καταλάβεις πιο θα είναι μπροστά, τουλάχιστον όταν και τα δύο δεν έχουν ram-air. Το Dyno είναι φοβερό εργαλείο, απλά πολλές φορές δε χρησιμοποιείται σωστά και για αυτό παρατηρούμε αποκλίσεις.
Old 12-11-2007 | 01:12 AM
gzob's Avatar

Originally Posted by D_S2000,Nov 27 2007, 03:20 AM
@Yannis
Οπότε τότε 2 λύσεις υπάρχουν. Ή αφήνεις το μοτεράκι όπως έχει ή αλλιώς φέρνεις ολόκληρο μοτέρ έτοιμο δεμένο απ' έξω (Με σφυρήλατα έμβολα, μπιέλες, κατάλληλα επεξεργασμένο στρόφαλο, ενδεχομένως πιο ενισχυμένο κορμό κ.τ.λ.) και δεν μπλέκεις καθόλου με ελληνικά συνεργεία. Πίστεψέ με οι πιθανότητες να βγει ένα καλό αποτέλεσμα δεν είναι με το μέρος σου αφού η μέχρι τώρα εμπειρία έχει αποδείξει ότι η τεχνογνωσία των ελληνικών συνεργείων είναι ανεπαρκέστατη για την σωστή κι απροβλημάτιστη βελτίωση ενός μοτέρ S2000.
Όπως ξέρουμε εδώ και ένα χρόνο (ίσως και παραπάνω) κυκλοφορεί resleeved σφυρήλατο S2k turbo 500hp φτιαγμένο έξ'ολοκλήρου από Ελληνικά χέρια (μαζί και τα δικά μου στον ΑΕΜ) το οποίο έχει φάει άπειρα drift και ανελέητους κόφτες και anti-lag. Τι το διαφορετικό θα έκανε ένας Αμερικάνος-Ιάπωνας? Τα πράγματα είναι απλά: όταν φτιάχνεις ένα μοτέρ από το 0, πρέπει να 'read the f%&^&^ manual', κυρίως στο κομμάτι των κατασκευαστικών ανοχών. Στην GearTech αγοράσαμε μετρητικό εξοπλισμό ακριβείας με κόστος άνω των 3000Ε απλά για να μετράμε ανοχές μετάλλων και εμβόλων και να μην κρεμόμαστε από κάθε μηχανουργείο που έφτιαχνε μοτέρ πλοίων και τώρα ασχολείται με μοτέρ Honda.

Στη συνέχεια, βάζεις τα χιτώνια σε καλό μηχανουργείο πάντα υπό τις οδηγίες του κατασκευαστή χιτωνίων και σφίγγεις τα ΠΑΝΤΑ με ροπόκλειδο. Με καλό tuning πραγματικά δε βλέπω το λόγο κάτι να πάει στραβά.

Quick Reply: ΜΟΤΕΡ - ΜΕΤΑΔΟΣΗ

All times are GMT -8. The time now is 03:33 PM.