ΜΟΤΕΡ - ΜΕΤΑΔΟΣΗ
Την Τρίτη πήγα στον λου και άλλαξα λάδια-φίλτρο μοτέρ, ρύθμιση βαλβίδων(60.000 χλμ. πρώτη φορά),πίσω τακάκια και κορωνοπήνιο 4.56 Ricks. Αν ήξερα ότι δεν χρησιμοποιεί ούτε αυτός μικρόμετρο, θα αγόραζα δικό μου, ευτυχώς είχε δυναμόκλειδο. Άλλαξα προληπτικά και κάποια ρουλεμάν, φλάτζες και το αποτέλεσμα είναι σχετικά καλό. το χειρότερο που μπορούσα να πάθω με την ασχετοσύνη και βαρεμάρα όλων των μηχανικών εδώ στο Ελλαδιστάν ήταν να μου έσπαγε το διαφορικό, πράγμα που δεν έγινε μιας και το στρώνω ακόμη και δεν το ζορίζω. (Μετά που θα του κάνω μερικές εκκινήσεις και κανα δυο πατιλίκια θα δούμε. ) Το καλύτερο θα ήταν να το μέτραγε σωστά με μικρόμετρο και να μην ακουγόταν καθόλου. Όπως καταλαβαίνετε έγινε η μέση λύση, μπήκε σωστά απλά βουίζει περισσότερο σε σχέση με το μαμά ή το 4.44 που έβαλε ο Psilos tis J's. Ξέρω ότι τα 4.44, 4.77 που είναι Mazda ή Kia ακούγονται λιγότερο έως καθόλου αν μπούν σωστά. Εδώ στην Ελλάδα δεν χρησιμοποιού όμως μικρόμετρα και τα βάζουν με το μάτι στο περίπου. Ο κατασκευαστής του (Rick) φημίζεται για την καλή ποιότητα κατασκευής και την διάρκεια σε σκληρή χρήση και μου φάνηκε η καλύτερη μέση λύση μεταξύ των διαθέσιμων που υπάρχουν.(4.3, 4.44, 4.56, 4.77, 4.9, 5.1).
Με έκτη στην Α.Ο πηγαίνω 150χλμ/ω και έχω 5.500 στροφές οπότε μου αρκεί για οικονομικό σχετικά ταξίδι. Πρίν πήγαινα 165-170 στις ίδιες στροφές. Η απόκλιση ταχύμετρου και χιλιομετρητή που μέτρησα και ρύθμισα στο yellow box ήταν 13% περισσότερο από το πραγματικό.
Στον δρόμο το αμάξι έχει αλλάξει τελείως χαρακτήρα. Τραβάει δυνατά από χαμηλά και η μετάβαση στο vtec είναι πολύ πιο ομαλή. Αυτό είναι πολύ καλό για μένα γιατί στην διάρκεια μιας στροφής η εναλλαγή δεν είναι έντονη όπως πρίν και αντιδρά πιο ομαλά.
Επειδή το στρώνω ακόμη (1.000χλμ.) δεν έχω ανοίξει με μαμά να δώ διαφορές. Στην ευθεία πιστεύω να είναι πολύ μικρές, σε στροφές όμως θέλω να πιστεύω ότι θα ξεκολλάω πιο γρήγορα στην έξοδο. Είδωμεν!!!
Με έκτη στην Α.Ο πηγαίνω 150χλμ/ω και έχω 5.500 στροφές οπότε μου αρκεί για οικονομικό σχετικά ταξίδι. Πρίν πήγαινα 165-170 στις ίδιες στροφές. Η απόκλιση ταχύμετρου και χιλιομετρητή που μέτρησα και ρύθμισα στο yellow box ήταν 13% περισσότερο από το πραγματικό.
Στον δρόμο το αμάξι έχει αλλάξει τελείως χαρακτήρα. Τραβάει δυνατά από χαμηλά και η μετάβαση στο vtec είναι πολύ πιο ομαλή. Αυτό είναι πολύ καλό για μένα γιατί στην διάρκεια μιας στροφής η εναλλαγή δεν είναι έντονη όπως πρίν και αντιδρά πιο ομαλά.
Επειδή το στρώνω ακόμη (1.000χλμ.) δεν έχω ανοίξει με μαμά να δώ διαφορές. Στην ευθεία πιστεύω να είναι πολύ μικρές, σε στροφές όμως θέλω να πιστεύω ότι θα ξεκολλάω πιο γρήγορα στην έξοδο. Είδωμεν!!!
Από την φωτογράφηση του Power την ημέρα της παρουσίασης έχουν βγει καταπληκτικές φωτογραφίες και περιμένω την κυκλοφορία του περιοδικού στα περίπτερα για να μπορέσω να τους ζητήσω κι εγώ κάποιες πολύ καλές τις οποίες και θα δημοσιεύσω. Πριν γίνει η παρουσίαση δεν δίνουν τίποτα απολύτως προς τα έξω και καλά κάνουν. Λίγες ημέρες υπομονή ακόμα.
Πρέπει να δείτε το S του Αντώνη που το έκανε κομπρεσοράτο και ΑΕΜ....
385 hp στρόφαλο και δύναμη τρελή.
Με την Μ3 προχτές το βράδι έπαιζε με το γκάζι. Το αμάξι είναι αλλού για όσους βέβαια τους αρέσει μία τέτοια μετατροπή. Και ο ίδιος λέει ότι το αμάξι δεν έχει χάσει το χαρακτήρα του, ακούει το vtec όπως το άκουγε και γενικά έχει μέινει απλά ενθουσιασμένος.
Άντε, αυτό το ρημάδι το κιτάκι της Greddy, κόκκαλα έχει????
385 hp στρόφαλο και δύναμη τρελή.
Με την Μ3 προχτές το βράδι έπαιζε με το γκάζι. Το αμάξι είναι αλλού για όσους βέβαια τους αρέσει μία τέτοια μετατροπή. Και ο ίδιος λέει ότι το αμάξι δεν έχει χάσει το χαρακτήρα του, ακούει το vtec όπως το άκουγε και γενικά έχει μέινει απλά ενθουσιασμένος.
Άντε, αυτό το ρημάδι το κιτάκι της Greddy, κόκκαλα έχει????
Θα φέρω νέο μέλος στη παρέα, αν όλα πάνε καλά τη Τετάρτη θα τον φέρω.
Μου είπε οτι σήμερα θα το κουμπώσει γιατί το είχε λυμένω.
Έβαλε Κομπρέσσορα της Jackson απ' ό,τι μου είπε.
Τι αλόγατα να βγάζει αυτό;
Μου είπε οτι σήμερα θα το κουμπώσει γιατί το είχε λυμένω.
Έβαλε Κομπρέσσορα της Jackson απ' ό,τι μου είπε.
Τι αλόγατα να βγάζει αυτό;
Originally Posted by S2000Geo,Apr 3 2007, 05:57 AM
που τον βρηκε ρε συ ; ακομα δεν εχει βγει ; εκτος κι αν τον εχουν για beta testing αλλα χλωμο. Η μονη περιπτωση ειναι να εβαλε custom compressor kit αλλα και παλι δεν ξερω κατα ποσο ειναι εφικτο αυτο.
Τη Κυριακή το γνώρισα το παιδι, εχεί το S εδώ και 1 χρόνο περίπου
μένουμε κοντά και δε τον είχα δεί ποτέ.
Τη τετάρτη μου είπε θα έρθει σιγα-σιγα γιατί θα το στρώνει (οχι ξεστρώνει).
Ούτε αυτός το ήξερε οτι υπάρχει S2k club.