Κινητήρας - Μετάδοση - Περιφερειακά Συζητηση σχετικα με τον κινητηρα, μεταδοση, περιφερειακα, εισαγωγη, εξαγωγη, ψυξη και βελτιωσεις

ΜΟΤΕΡ - ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Thread Tools

Old 05-16-2007 | 01:44 PM
gzob's Avatar

From: Athens

Είτε με είτε χωρίς UEGO το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Με τον UEGO πετυχαίνουμε λίγο χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και είναι λίγο πιο εύκολο το tuning (παίρνει λιγότερο χρόνο για την ίδια δουλειά). Τα +20 τρόχο είναι όντως αρκετά φιλόδοξος στόχος.
Old 05-16-2007 | 11:45 PM
D_S2000's Avatar
Registered User

Τα+20Hp που θέλεις να πάρεις με full πρώτο στάδιο είναι ότι καλύτερο μπορεί να σου δώσει ένα πολύ καλό πρώτο στάδιο. Αυτό προϋποθέτει άριστη συνεργασία μεταξύ όλων των πραγμάτων που θα βάλεις. Κι αυτά είναι: Εισαγωγή, πεταλούδα, χταπόδι, εξάτμιση, εγκέφαλος. Απ΄ότι ξέρω η J's υπόσχεται ότι μπορεί να σου δώσει αυτά τ' άλογα. Κάνε μια σχετική ερώτηση στα παιδιά της R-Spec να σου πουν περισσότερα. Πάντως θα σου συνιστούσα να μην χρησιμοποιήσεις διαφορετικών εταιριών προϊόντα γιατί τότε μάλλον ο στόχος των +20hp δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ. Και σ' αυτή την περίπτωση μόνο J's ή Mugen μπορείς να βάλεις γιατί απ'όσο τουλάχιστον ξέρω μόνο αυτές οι δύο εταιρίες διαθέτουν όλη την γκάμα των παραπάνω προϊόντων. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να σκεφτείς και το κόστος σε σχέση με τα άλογα που θα πάρεις. Αν είσαι θερμός οπαδός της ατμόσφαιρας, δεν θέλεις με τίποτα να χαλάσεις τον ατμοσφαιρικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου κι έχεις τουλάχιστον 5.500Euro να διαθέσεις για όλα τα παραπάνω go for it. Αλλιώς σκέψου μήπως με +6.000-7.000euro αποκτήσεις +150 Hp με χρήση compressor για παράδειγμα.
Old 05-17-2007 | 04:32 AM
Psilos's Avatar
Registered User

Άρα η απάντηση στο ερώτημά μου είναι πως +20 στις ρόδες (στις μεσαίες) δε βγαίνουν χωρίς τετραπετάλουδη εισαγωγή ή υπερκυβισμό.

https://www.s2ki.com/forums/index.php?act=m...d=si&img=416764

Συγκριτικό μεταξύ versionJDM (KN drop in/custome made 70mm headerback/vafc2 tune = 227 στους τροχούς), κίτρινη γραμμή
και wildcardtrd (ΑΕΜ + ΙΤΒs = 215 στις ρόδες χωρις χταπόδι - εξάτμιση), μωβ γραμμή.

Ας πάρουμε με το καλό τον ΑΕΜ και βλέπουμε...
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά

Old 05-17-2007 | 11:39 AM
jerryS2K's Avatar
Registered User

Παιδιά καλησπέρα, νέο μέλος του s2ki, οι ερωτήσεις αμέτρητες, σιγά-σιγά θα σας ταλαιπωρήσω και με αυτές. Το s2k μου είναι ακόμα μαμά (μόνο φιλτροχοάνη ΚΝ στη θέση της παλιάς), είναι ΜΥ2003 (τζάμι στη κουκούλα) και είναι αυτοκίνητο για το ΣΚ. Είμαι φανατικός Hondaκιας (μέχρι στιγμής μόνο Honda έχω αγοράσει) και δεν με βλέπω να αλλάζω στο μέλλον.
Δεν θα σας κουράσω άλλο, συγχαρητήρια στους organizers, keep-up the good work και συνεχίστε Δυνατά και Ιαπωνικά!
Old 05-17-2007 | 01:24 PM
dims2k's Avatar
Registered User

psile prepei na anevaseis sympiesi gia na deis aspri mera=> pistonia..... kai polla alla kai meta tha doulepsei o aem na apodwsei omorfa alogakia!!!
Old 05-18-2007 | 12:51 AM
D_S2000's Avatar
Registered User

Σίγουρα σ' αυτό που λέει ο Δημήτρης έχει δίκιο. Ο ΑΕΜ θα έχει να δώσει πολύ περισσότερα αν επέμβεις μέσα στο μοτέρ αλλά εκεί πλέον μιλάμε για εξέλιξη δεύτερου σταδίου που για να φτάσεις εκεί θα πρέπει κατά την γνώμη μου να έχεις τελειώσει από το πρώτο στάδιο αφενός κι αφετέρου θα πρέπει να βάλεις το χέρι ακόμα πιο βαθειά στην τσέπη. Εύχομαι στον Psilo να φτάσει μέχρι εκεί και να έχει στα χέρια του έτσι ένα διαφορετικό S2000.
Old 05-18-2007 | 03:55 AM
Psilos's Avatar
Registered User

Παιδιά για αρχή σκέφτομαι να βελτιώσω τη ροπή του αυτοκινήτου και να δώσω - αν μπορώ - περισσότερη δύναμη από 5000 - 7000 στρ/λ. που είναι και το φάσμα που δουλεύει την περισσότερη ώρα το αυτοκίνητο = αξιοποιήσημη δύναμη.
Επειδή δεν κάνω κόντρες τα 240 άλογα στον κόφτη, μου είναι αρκετά γι'αυτό και δε με ενδιαφέρει τόσο η δύναμη ψηλά. Το διάγραμμα της δύναμης στο αυτοκίνητο του wildcardtrd στο παραπάνω link, θα ήταν το ιδανικό, αλλά απαιτεί τετραπετάλουδη εισαγωγή κι αυτό εκτός από μεγάλο κόστος ($3000+) και εκκωφαντικό ήχο χρειάζεται και άριστη ρύθμιση. Δεν ξέρω αν έχει φτιαχτεί S2000 τετραπετάλουδο στην Ελλάδα
Ίσως με πεταλούδα γκαζιού Spoon 70mm, χταπόδι Μugen συνδυασμένα με κατέβασμα vtec και καλή ρύθμιση σε ΑΕΜ - Ηοndata, ίσως καταφέρω να φτάσω τον...φιλόδοξο στόχο μου.
Θα δείξει, εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε, όταν έρθει η ώρα

Αλλιώς σκέψου μήπως με +6.000-7.000euro αποκτήσεις +150 Hp με χρήση compressor για παράδειγμα.
Αναμφισβήτητα ο κομπρέσορας είναι όλα τα λεφτά και είναι η πιο συμφέρουσα λύση για τον κοντράκια και γενικά όποιον γουστάρει να έχει 300+ άλογα στις ρόδες, αλλά έχει και μειονεκτήματα συγκριτικά με ένα 1ο στάδιο:
Ποτέ δε μένεις στα 6 - 7000
Old 05-18-2007 | 04:54 AM
dims2k's Avatar
Registered User

dimitri esy pou exeis perasei apo ola ta stadia veltiwsis tou s tha thela na rwtisw me tin topothetisi mias petaloudas tha voithouse na apodwsei kati parapanw se aloga????
Old 05-18-2007 | 09:05 AM
RELIGION's Avatar
Registered User

From: KIATO HELLAS

Φιλε dims2k για να δεις διαφορα μονο με την πεταλουδα ειναι λιγο δυσκολο. Θα πρεπει να την συνδιασεις με καλη εισαγωγη και εξαγωγη για να εχεις το μεγιστο δυνατο αποτελεσμα. Σου απανταω γιατι την ιδια απορια ειχα και εγω και ρωτωντας τον D_S2000 μου ειπε τα παραπανω
Old 05-18-2007 | 11:05 AM
dims2k's Avatar
Registered User

ta exw ola auta kai aspri mera den exw dei!!!!!

Quick Reply: ΜΟΤΕΡ - ΜΕΤΑΔΟΣΗ

All times are GMT -8. The time now is 11:41 AM.