Κινητήρας - Μετάδοση - Περιφερειακά Συζητηση σχετικα με τον κινητηρα, μεταδοση, περιφερειακα, εισαγωγη, εξαγωγη, ψυξη και βελτιωσεις

ΜΟΤΕΡ - ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Thread Tools

Old 03-10-2010 | 12:26 PM
tomidis's Avatar
Registered User

From: KASTORIA

οτι θες αγορινα ...
κ κατι αλλο ..εχω 1000-1050σαλ απο 800κατι που εχει μαμα ρελαντι..για λιγο καλυτερη πιεση
Old 03-10-2010 | 12:37 PM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Originally Posted by tomidis,Mar 10 2010, 11:26 PM
οτι θες αγορινα ...
κ κατι αλλο ..εχω 1000-1050σαλ απο 800κατι που εχει μαμα ρελαντι..για λιγο καλυτερη πιεση

Σε ευχαριστω αγορινα
Old 03-11-2010 | 12:22 AM
ntz's Avatar
ntz
Registered User

Originally Posted by tomidis,Mar 10 2010, 10:57 AM
.....πιεση λαδιου μετα απο σκισιμο εχω 22-25 psi ρελαντι
στο τερμα γκαζι εχω δει μεχρι κ 87 psi.....
Μιλάμε δηλ. (για 22psi) για 1.5 περίπου bar. Για μένα είναι πολύ χαμηλό το νούμερο. Σε ακαριαίες επιταχύνσεις-επιβραδύνσεις και σε στροφές έχεις δεί νούμερα;;;;
Old 03-11-2010 | 12:47 AM
tomidis's Avatar
Registered User

με 95 βαθμους λαδι στο ρελαντι εχω 1,5 μπαρ....
ποσο δηλ ειναι το φυσιολογικο...???
Old 03-11-2010 | 12:50 AM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

Προς ενημερωση ανεβασα το παρακατω αρθρο, σχετικα με ενα DIY για το γρασαρισμα του λεβιε ταχυτητων με οδηγιες και πολλες φωτογραφιες. Αρκετα χρησιμο σε οσους δυσκολευονται να αλλαξουν καμια φορα ταχυτητα στο κιβωτιο. Οπως εχουμε πει και σε συναντησεις, δεν ειναι μονο το λαδι και το κατακρεουργημενα γραναζια του κιβωτιου ο λογος που καμια φορα σκαλωνει ο λεβιες σας στη μεταδοση.

DIY Regrease Shifter
Old 03-11-2010 | 01:36 AM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens

Ωραίος Μάριε...
Κάτι μου λέει πως αν το κάνω στο δικό μου, θα βελτιωθεί αρκετά...

Old 03-11-2010 | 02:00 AM
ntz's Avatar
ntz
Registered User

Originally Posted by tomidis,Mar 11 2010, 01:47 AM
με 95 βαθμους λαδι στο ρελαντι εχω 1,5 μπαρ....
ποσο δηλ ειναι το φυσιολογικο...???
2.5 με 3 bar είναι καλά για ρελαντί. Φυσικά δεν το αναφέρω γιατί δημιουργείται πρόβλημα στο ρελαντί. Απλά μία τέτοια ένδειξη στο ρελαντί, σίγουρα θέλει παρακολούθηση σε συνθήκες λειτουργίας του μοτέρ και πιο πολύ σε συνθήκες που πιέζουμε το μοτέρ. Για αυτό το λόγο έγραψα αν έχεις παρακολουθήσει τι κάνει η πίεση σε απότομα ("καλά") φρεναρίσματα-επιταχύνσεις και σε στροφές. Εκεί θέλεις η πίεση σου να είναι σωστή για να μην αρπάξουν (φτου κακά !! ) τα μέταλλα κλπ
Old 03-11-2010 | 07:26 AM
tomidis's Avatar
Registered User

καποιος που εχει βαλει σε μαμα σ2κ θα μπορουσε να μας διαφωτισει,να σου πω την αληθεια γιαννη δεν εχω αποψη για το ποσο αλλα το 3 μπαρ ρελαντι
νομιζω ειναι λιγο υπερβολικο.3 μπαρ εχω μονο οταν ειναι κρυο το λαδι...φιλος μου αλλαξε αντλια σε σουμπαρου (jun)για να εχει 3 μπαρ στο ρελαντι κ στο τερμα 6 μπαρ..(τα σουμπαρου εχουν ενα θεμα στα μεταλλα)
τωρα αν στο δικο σου ειναι αλλαγμενη δεν το γνωριζω....οπως το ψυγειο λαδιου ριχνει λιγο την πιεση..
αν θυμαμε εσυ εγραψες οτι το περισσοτερο που χεις δει ειναι 6 μπαρ..ε το ιδιο το εχω κ γω..οι ανοχες του μοτερ δεν παιζουν ρολο??
Old 03-11-2010 | 09:00 AM
ntz's Avatar
ntz
Registered User

Originally Posted by tomidis,Mar 11 2010, 08:26 AM
καποιος που εχει βαλει σε μαμα σ2κ θα μπορουσε να μας διαφωτισει,να σου πω την αληθεια γιαννη δεν εχω αποψη για το ποσο αλλα το 3 μπαρ ρελαντι
νομιζω ειναι λιγο υπερβολικο.3 μπαρ εχω μονο οταν ειναι κρυο το λαδι...φιλος μου αλλαξε αντλια σε σουμπαρου (jun)για να εχει 3 μπαρ στο ρελαντι κ στο τερμα 6 μπαρ..(τα σουμπαρου εχουν ενα θεμα στα μεταλλα)
τωρα αν στο δικο σου ειναι αλλαγμενη δεν το γνωριζω....οπως το ψυγειο λαδιου ριχνει λιγο την πιεση..
αν θυμαμε εσυ εγραψες οτι το περισσοτερο που χεις δει ειναι 6 μπαρ..ε το ιδιο το εχω κ γω..οι ανοχες του μοτερ δεν παιζουν ρολο??
Το s σε εργοστασιακή μορφή, σε θερμοκρασία λειτουργία (80 βαθμοί λάδι) πρέπει το λιγότερο να έχει 2.5 bar πίεσης (36 psi)

http://forums.s2kca.com/showthread.php?t=20324

http://www.honda-tech.com/showthread.php?t=2595502

(Το γράφει και στο manual νομίζω)

Μη σου φαίνεται παράξενο. 2.5 με 3 είναι η συνηθισμένη πίεση που δουλεύουν όλα τα σπορ αυτοκίνητα.

Εγώ είχα γράψει οτι στο φουλ γκάζι έχω 7 bar και οτι στην πίστα των Σερρών δεν έπεσε ποτέ κάτω από 6 bar. Συγκεκριμένα:

Originally Posted by ntz
....Από την άλλη το κάρτερ με τα διαφράγματα δεν βοηθάει σε αυτόν το τομέα, αλλά φροντίζει ώστε να μη μένει από λάδι η αντλία με αποτέλεσμα την πτώση της πίεσης του λαδιού και με απώτερο αποτέλεσμα την καταστροφή του μοτέρ. Αυτό εξήγησα πιο πάνω. Εγώ που έχω όργανο πίεσης λαδιού, είδα οτι το κάρτερ κάνει πολύ καλή δουλειά αφού σε κανένα σημείο της πίστας δεν έπεσα κάτω από τα 6 μπαρ πίεσης λαδιού (τιμή αρκετά υψηλή ούτως ή άλλως), οπότε η ενδεχόμενη απώλεια λαδιού (που μετά από 96 γύρους στις Σέρρες κυμάνθηκε σε "χαμένα" 150ml, τρίχες δηλαδή) δεν μου δημιουργεί πρόβλημα....
Ξαναλέω οτι το πρόβλημα δεν είναι στο ρελαντί, απλά θεωρώ οτι είναι ανησυχητικά χαμηλή η πίεση λαδιού στο ρελαντί. Το ψυγειάκι λαδιού σίγουρα ευθύνεται για την χαμηλή πίεση και για αυτό το λόγο δεν το έχω βάλει και εγώ (αν και έχω) κατόπιν συννενοήσεως με του Ιάπωνες. Το σημερινά (καλά) λάδια αντέχουν σε συνεχόμενες θερμοκρασίες μέχρι και πάνω από 140 βαθμούς. Από την άλλη, αν μείνει το μοτέρ χωρίς λάδι, δεν αντέχει....
Old 03-11-2010 | 10:16 AM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Ένας λόγος που ξεκίνησα αυτό το θέμα με το λάδι είναι αυτό ακριβώς που λέει ο Γιάννης (ntz). Θωμά η τοποθέτηση relocation kit ή oil cooler δείχνει 10 με 12 psi κάτω στο ρελαντί.

Για αυτό είπα αρχικά ότι δεν με ενδιέφεραν στο ρελαντί οι τιμές. Μια τέτοια πτώση ήθελα να μάθω από κατόχους των παραπάνω kit τι αντίκτυπο έχει στο υπόλοιπο φάσμα. Για αυτό σου είπα ότι θα σε ξαναενοχλήσω μελλοντικά με ερωτήσεις, ειδικά όταν μου είπες ότι έχεις και τα δυο! Από τη στιγμή που στο WOT έχεις 6 bar δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιο θέμα. Πάντως πολύ ενδιαφέρον θα είχε να τσεκάρεις πιέσεις σε απότομες μεταβολές ταχύτητας ή ‘’μάζεμα’’ αρκετών G πχ δυνατά φρένα ή ανοιχτές παρατεταμένες με πολλά χλμ και γενικότερα hard cornering.

Αγορίνα μου το τελευταίο που θα ήθελα είναι σε φοβίσω για αυτό μην με παρεξηγήσεις, απλά κοιταω να μάθω από τις εμπειρίες σου. Επίσης σύντομα θα έχεις τιμές από μαμά S2000 όσο αφορά το θέμα αυτό. Just give me time…

Γιάννη γνωρίζεις αν υπάρχει aftermarket τρόμπα λαδιού για το S για υψηλότερες πιέσεις?
Γενικά το έχεις ψάξει?

Quick Reply: ΜΟΤΕΡ - ΜΕΤΑΔΟΣΗ

All times are GMT -8. The time now is 05:27 PM.