Κινητήρας - Μετάδοση - Περιφερειακά Συζητηση σχετικα με τον κινητηρα, μεταδοση, περιφερειακα, εισαγωγη, εξαγωγη, ψυξη και βελτιωσεις

ΜΟΤΕΡ - ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Thread Tools

Old 05-28-2009 | 11:46 AM
gzob's Avatar

From: Athens

Originally Posted by Psilos,May 28 2009, 06:12 AM
Καλύτερα να φέρεις έτοιμο δεμένο από το εξωτερικό - Αγγλία ίσως;
Θα σου κοστίσει κάτι παραπάνω αλλά θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Η εγκατάσταση κορώνας/πηνίου απαιτεί μικρόμετρο κι εδώ απ' ό,τι ξέρω δε χρησιμοποιεί κανείς.
Έτσι ώστε όταν σπάσει να πρέπει να κάνεις 3000χλμ για να δείρεις αυτόν που το μόνταρε.

Ενημερωτικά πάντως και επειδή είπες κανείς, στην GearTech και μικρόμετρο έχουμε και το πλήρες κιτ με τις ροδέλες που δίνει η Honda για να ταιριάξεις αυτές που χρειάζεται (κάτι ανάλογο με τα χρώματα στα κουζινέτα). Θέλω να ελπίζω πως δεν είμαστε οι μόνοι...
Old 05-28-2009 | 12:07 PM
foxy_s2k's Avatar
Registered User

From: Brit in Athens, Greece

Ara, giorgo, mporeis esu an thelw sto mellon?

Na sou pw, twra pou se exw sthn grammh... exeis kamia allh eksatmish, ektos apo thn skunk2?
Old 05-28-2009 | 10:51 PM
Nabu's Avatar
Registered User

From: Far far away...

Κορωνοπήνιο είχε αλλάξει και ο Vag στο δικό του (το κόκκινο που έχει ο Esprit πλέον) και απότι ξερω δεν είχε παρουσιάσει κανένα πρόβλημα.

Αν διαβάσετε το άρθρο που πόσταρε ο Psilos (good find mate ) το οποίο ουσιαστικά είναι προσωμοίωση κόντρας και όχι πραγματική - η οποία έχει 1.000 διαφορετικούς παράγοντες- θα δείτε ότι τα κοντύτερα σε αγώνα 400άρι είναι πάντα μπροστά και το μαμά (4.10) δεν αρχίζει να μαζεύει ποτέ!!

Αυτα με τα κορωνοπήνια βαράνε κόφτη της 6ης ενώ ένα μαμά μένει απο δύναμη πριν προλάβει να φορτώσει όλη του την 6η. (μιλάω γενικά και όχι για το 400άρι)

Τέλος συμφωνώ με τον Γιώργο, καλύτερα να κάνεις κάτι εδώ και να ξέρεις ότι μετά μπορείς να έχεις και το ανάλογο "aftersales" η ΄τελοσπάντων να μπορείς να πας κάπου να γκρινιάξεις ρε παιδιί μου!!
Old 05-28-2009 | 11:09 PM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

Nabu, υπαρχουν video, οπως το 4.10 vs 4.56 οπου το 4.56 ηταν μπροστα οταν ανοιξαν. Και αλλα παρομοια video που με ενα search θα τα βρουν οσοι θελουν να το ψαξουν περισσοτερο. Γι'αυτο το λογο ρωταω τον package, να μας εξηγησει πως γινεται να μη κανει για κοντρα επειδη θα ειναι χαμενο το αποτελεσμα γι'αυτον με κορωνοπηνιο.
Old 05-28-2009 | 11:18 PM
S2000_FUN's Avatar
Community Organizer

[QUOTE]Παραγγειλα τον ΟΕΜ δισκο-πλατό με
Old 05-29-2009 | 12:24 AM
foxy_s2k's Avatar
Registered User

From: Brit in Athens, Greece

Originally Posted by energetic,May 29 2009, 09:09 AM
Nabu, υπαρχουν video, οπως το 4.10 vs 4.56 οπου το 4.56 ηταν μπροστα οταν ανοιξαν. Και αλλα παρομοια video που με ενα search θα τα βρουν οσοι θελουν να το ψαξουν περισσοτερο. Γι'αυτο το λογο ρωταω τον package, να μας εξηγησει πως γινεται να μη κανει για κοντρα επειδη θα ειναι χαμενο το αποτελεσμα γι'αυτον με κορωνοπηνιο.
Egw prosopika, den xreiazomai vidiaki na kserw oti shorter gearing=faster acceleration. Emeis pou asxolomaste me montelismo to gnorizoume apo paidakia, einai to proto pragma pou mathaineis. To mono einai pws thelei pio syxnes allages taxititon, kai auto einai panta to problima pou exoun se epaggelmatiko racing (alithino, oxi montelismo)... Oti an kaneis shorten tis taxitites, mipos prokaleis axrista, mia extra apairetith allagh taxititon se ena simeio tis pistas, pou den prepei, dld den kerdizeis tipota, oti kerdizeis se xrono me to acceleration, xaneis me thn extra allagh taxititas. Se mas omos pou exoume ligh roph xamila (kai den mpenoume syxna sthn pista, etsi kiallios), duskola xaneis tipota me shorter gearing, einai skedon panta pleonektima. To grigorotero pou exw paei to diko mou mexri stygmhs htan 220, kai katalaba oti den prokeitai na thelw para pano pote! Ara, den xanw tipota.

Eimai sigouros oti tha thn kanw thn 4.44, alla to pote einai pleon to thema.
Old 05-29-2009 | 12:33 AM
package's Avatar
Registered User

Όποιος κοντός θέλει, ανοίγουμε να δείτε γιατί το λέω. Έχω ανοίξει με τον Πάνο που φόραγε 4.56 και με ένα άλλο παλικάρι που δεν είναι μέλος. Και στις 2 περιπτώσεις από 1ες έξω από το vtec εγώ, μέσα το κοντό, τους έκανα από ένα δικόλωνο έκαστος.
Το κοντό κάνει μόνο για πίστα. Τα βιντεάκια εμένα δεν μου λένε κάτι. Επαναλαμβάνω. Όποιος θέλει βάζουμε και ένα στοιχηματάκι σουβλάκια. Και αν νομίζετε οτι το αμάξι μου είναι πιο γρήγορο, βάζουμε 2 μαμά S. Ένα κοντό και ένα κανονικό να δούμε.
Old 05-29-2009 | 12:38 AM
S2000_FUN's Avatar
Community Organizer

Όποιος κοντός θέλει, ανοίγουμε να δείτε γιατί το λέω. Έχω ανοίξει με τον Πάνο που φόραγε 4.56 και με ένα άλλο παλικάρι που δεν είναι μέλος. Και στις 2 περιπτώσεις από 1ες έξω από το vtec εγώ, μέσα το κοντό, τους έκανα από ένα δικόλωνο έκαστος.
Το κοντό κάνει μόνο για πίστα. Τα βιντεάκια εμένα δεν μου λένε κάτι. Επαναλαμβάνω. Όποιος θέλει βάζουμε και ένα στοιχηματάκι σουβλάκια. Και αν νομίζετε οτι το αμάξι μου είναι πιο γρήγορο, βάζουμε 2 μαμά S. Ένα κοντό και ένα κανονικό να δούμε.
Κώστα δεν παίζει αυτό για μένα. Θα καταργήσεις τους νόμους της φυσικής Μάλλον τα παιδιά ήταν κουλοί (σαν και μένα ) ή δεν είχαν 4,56
Old 05-29-2009 | 12:41 AM
package's Avatar
Registered User

Θα με τρελάνετε? Όταν κοντύνεις το S, λόγω έλλειψης απλώματος, απλά θα αλλάζεις ταχύτητες ενώ εγώ θα συνεχίζω. Το S λόγω μεγάλου εύρους του φάσματος λειτουργίας, εκμεταλλέυεται ακριβώς το άπλωμα του, όταν οι άλλοι σταματάνε. Όταν κοντύνεις, χάνεις το πλεονέκτημα να συνεχίσεις όταν ο άλλος κάνει αλλαγή ταχύτητας.

Στοίχημα σουβλάκια, όποιος θέλει.
Old 05-29-2009 | 12:42 AM
package's Avatar
Registered User

Originally Posted by S2000_FUN,May 29 2009, 10:38 AM
Κώστα δεν παίζει αυτό για μένα. Θα καταργήσεις τους νόμους της φυσικής Μάλλον τα παιδιά ήταν κουλοί (σαν και μένα ) ή δεν είχαν 4,56
Χρήστο μου όσο κουλοί και να είναι οι 2 κολώνες δεν έρχονται τόσο απλά.

Quick Reply: ΜΟΤΕΡ - ΜΕΤΑΔΟΣΗ

All times are GMT -8. The time now is 11:36 AM.