ΕΙΣΑΓΩΓΗ - ΕΞΑΓΩΓΗ
Ρε παιδιά συναντήθηκα προ λίγων ημερών με τον dims2k που έχει μονή εξάτμιση.
Ήταν ποιο ήσυχη από τα invidia.
Συγκεκριμένα με ρώτησε ο Δημήτρης πως αντέχω
Μάλλον επειδή τις έχω 3 χρονάκια να έχουνε φθαρεί από μέσα
Τι θα γίνει τώρα που θα βάλω και test pipe .
Έφτασα στο θέμα.
Έχει βάλει κανείς από εδώ test pipe?
1. Τι κάνατε με το check engine ?
2. σκέφτομαι μόλις πάρω το χταπόδι από τον Γιώργο πριν το βάλω Πάνο
να το θερμoμονώσω, αλλά άκουσα ότι με αυτό τον τρόπο φθείρετε πολύ γρήγορα το χταπόδι γνωρίζετε κάτι σχετικό. ?
Ήταν ποιο ήσυχη από τα invidia.
Συγκεκριμένα με ρώτησε ο Δημήτρης πως αντέχω
Τι θα γίνει τώρα που θα βάλω και test pipe .
Έφτασα στο θέμα.
Έχει βάλει κανείς από εδώ test pipe?
1. Τι κάνατε με το check engine ?
2. σκέφτομαι μόλις πάρω το χταπόδι από τον Γιώργο πριν το βάλω Πάνο
να το θερμoμονώσω, αλλά άκουσα ότι με αυτό τον τρόπο φθείρετε πολύ γρήγορα το χταπόδι γνωρίζετε κάτι σχετικό. ?
Gia to xtapodi den 3erw an "xalaei" pio grhgora, auto pou 3erw einai oti den theleis olh th zesth pou tha vgazei sto shmeio ths mhxanhs...
Γιαννακο , εγω δεν προτεινω να το θερμομονωσεις, φοβαμαι οτι επειδη δεν θα κανει γρηγορα απαγωγη της θερμοτητας μην κανει κανα ραγισμα. γιατι ενταξει θα θερμαινεται πιο αργα, αλλα θα κρυωνει και πιο αργα επισης. Οσο αφορα τις invidia ειχα κι εγω με test pipe και το αμαξι εκανε τρελη φασαρια . Χαχα με τον comptech φανταζομαι θα κανει ακομα παραπανω. Προφανως ειχαν σπασει και ολα τα διαφραγματα. Στο vtec εκανε σαν formula 1. Χωρια τα φλογιδια που θα πετας . Τελοσπαντων για το check engine, εχω ενα extra O2 sensor αν θελεις να σου δωσω , το ειχα αγορασει για backup αλλα μεχρι τωρα δεν εχει χρειαστει. Παντως αν σου φαινεται η INVIDIA φασαριοζικη , πρεπει να ακουσεις αυτη που εχω πανω τωρα
Originally Posted by S2000Geo,May 31 2007, 11:21 PM
Παντως αν σου φαινεται η INVIDIA φασαριοζικη , πρεπει να ακουσεις αυτη που εχω πανω τωρα
Στο λέω γιατί αν πατήσεις μια ξερογκαζιά στις 9000 rpm πριν πας τη βόλτα σου,
θα σου σπάσει το τύμπανο, οπώτε μετά δε θα ακούγεται καθόλου (από τα δικά σου αυτιά)
Συγγνώμη δηλ. αν φαίνομαι αφελής αλλά μπορεί να μας εξηγήσει αυτός που σου είπε ότι το χταπόδι φθείρεται πιο γρήγορα για πιο λόγο γίνεται αυτό? Τι είναι ακριβώς είναι αυτό που φθείρεται? Το μέταλλο? Και πως γίνεται αυτό? Γιατί εγώ μέχρι τώρα ήξερα ότι όσο πιο ομαλή είναι η μεταβολή της θερμοκρασίας ενός μετάλλου τόσο περισσότερο μικραίνει ο κίνδυνος δημιουργίας μικρορωγμών στην επιφάνειά του. Ακριβώς γιατί η συστολοδιαστολή (Δηλ. η παραμόρφωση) του μετάλλου από την άνοδο ή την πτώση της θερμοκρασίας του είναι τόσο πιο "ανακουφιστική" για την μάζα του μετάλλου όσο μεγαλύτερο είναι το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο πραγματοποιείται αυτή η παραμόρφωση. Και ένας από τους λόγους που εξυπηρετεί η μόνωση του χταποδιού είναι ακριβώς αυτός. Να παρατείνει δηλ. το χρονικό διάστημα κατά το οποίο ολοκληρώνεται το φαινόμενο της αύξησης (Κατά την θέρμανση) και της μείωσης κατά την ψύξη του όγκου της μάζας του μετάλλου. Και άρα να προστατεύσει το ίδιο το χταπόδι από την δημιουργία ρωγμών που ενδεχομένως να εμφανιστούν στην επιφάνειά του ή πολύ περισσότερο στα σημεία των κολλήσεων όταν αυτή η μεταβολή της θερμοκρασίας γίνεται απότομα σε μικρό δηλ. χρονικό διάστημα. Ο άλλος τώρα λόγος τον οποίο εξυπηρετεί η μόνωση ενός χταποδιού είναι ότι διευκολύνει την διατήρηση μεγαλύτερης ταχύτητας της μάζας των καυσαερίων που σημαίνει ότι το αυτοκίνητο "τραβάει" καλύτερα αφού "αναπνέει" καλύτερα. Τώρα δεν είμαι σε θέση να ξέρω το αν αυτή η διαφορά στην ταχύτητα των καυσαερίων μεταφράζεται σε αύξηση Hp αλλά τουλάχιστον θεωρητικά αυτό συμβαίνει.
Καλημερα σε ολους.Προχθες πηρα τελικα εξατμιση,αφου ειδα και αποειδα με την Amuse(επρεπε να περιμενω αλλους 4 μηνες για να μου τη φερουν απο Ιαπωνια) και αφου η J's δεν μου αρεσει σε εμφανιση πηρα την ολοκαινουργια της GREDDY(TRUST) 60mm Full titanium cat-back(4.3Kg).Eιναι η πρωτη που ηρθε Ελλαδα(μαζι με αλλες 2 που ηταν παραγγελια,κανεις απο εδω?).Ειναι πολυ ποιοτικη,τελεια εμφανιση για μενα και οχι και υπερβολικα θορυβωδης.Λοιπον απο αποδωση τωρα,μετα τις 7 το αμαξι ανεβαζει εμφανως καλυτερα και ως τον κοφτη ειναι πιο δυνατο.Χαμηλα εχασε ομως και αυτο επισης ειναι εμφανες.Ολα ωραια και καλα,χθες βραδυ ομως που το πηγα γυρω-γυρω απ'το σπιτι να τσεκαρω λιγο το θορυβο και το ψιλοεσκιζα μου αναψε το check engine!Χταποδι ειναι μαμα οπως και ο καταλυτης οπωτε 99% ο ecu διεγνωσε φτωχο μειγμα ψηλα και αναψε το check.Λογικα σ'αυτο συμβαλλει και tsutchinoco intake που παρεχει πολυ περισσοτερο αερα στο μοτερ απ'οτι το μαμα φιλτροκουτι.Τωρα το check τι σημαινει?Το αμαξι το κοβει ο ecu για προστασια?Πρεπει να κανω συνεχεια reset?Θα εχω προβλημα?Το ξερω οτι χρειαζεται μειγμα αρα και κανα παραλληλο.Το κακο ειναι οτι ηθελα να παρω τον hondata ομως ακομα δεν εχει βγει.Τι να κανω?Με κανα Neo(VAFC) APEX'I θα κανω δουλεια η θα το διορθωνει συνεχεια ο εγκεφαλος(και ουσιαστικα θα το ανερει.)?Οι γνωστες αν μπορουν να βοηθησουν,ευχαριστω πολυ.