Κινητήρας - Μετάδοση - Περιφερειακά Συζητηση σχετικα με τον κινητηρα, μεταδοση, περιφερειακα, εισαγωγη, εξαγωγη, ψυξη και βελτιωσεις

ΕΙΣΑΓΩΓΗ - ΕΞΑΓΩΓΗ

Thread Tools

Old 03-11-2009 | 01:33 PM
S2Kbaris's Avatar

From: Kws island

Originally Posted by Stradale,Mar 11 2009, 09:48 PM
Το δικό σου το έφτιαξες εσύ με χαρτοκοπτική...
Ενώ εμένα είναι original spoon
nai to diko sou exei idiki monosi k den pernaei nero

gia des edw: https://www.s2ki.com/forums/index.php?showtopic=462632

(MANOS) kefaleo 1,paragrafos 2 stixos 1 kai 2.
Old 03-11-2009 | 01:39 PM
lalakis2000's Avatar
Registered User
Gold Member (Premium)

From: Ego edo dipla meno...

Originally Posted by Stradale,Mar 11 2009, 09:03 AM
Τι νερό ρε παιδιά,πάτε καλά?Δεν υπάρχει περ'οπτωση να περάσει νερό!Έχω κάνει και αν εχω κανει ταξίδια με ΠΟΛΥ βροχή,και δεν μπήκε σταγόνα!
Eσύ πας τόσο γρήγορα που η βροχή δεν προλαβαίνει να μπει. Η εισαγωγή σου κάνει φαινόμενο Stradale.
Old 03-11-2009 | 03:18 PM
Stradale's Avatar
Registered User

From: Ioannina

Νερό δεν παίρνει που να χτυπιέστε σαν τα χταπόδια κάτω
Old 03-11-2009 | 03:24 PM
Nabu's Avatar
Registered User

From: Far far away...

Εδώ πέρνει κοτσίφια.. λίγο νεράκι δεν θα πάρει!!??
Old 03-11-2009 | 03:26 PM
ManosS2k's Avatar
Registered User

From: somewhere in hell... ];)

Παιδια θα σας ξενρωσω λιγο αλλα ΔΕΝ ηταν κοτσιφι!! Για καναρινι το κοβω!
Old 03-11-2009 | 03:27 PM
Stradale's Avatar
Registered User

From: Ioannina

To νερό δεν έχει την απαραίτητη ορμή για να ανέβει στο empire state building του airDuct
Old 03-12-2009 | 05:03 AM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Λοιπόν το ως άνω αγωνιαρικο είναι της JS RACING (δεν ξέρω ποιας χρονιάς) και όπως μπορείτε να δείτε ούτε το ομώνυμο τσουτσουνοκου φοραει αλλά ούτε και τα κλασικά air ducts που προσφέρει προς πώληση σε όλους εμάς,

Αν παρατηρήσετε κάνει ένα κόψιμο (ασυνέχεια) μπροστά ακριβώς από το ψυγείο. Υποθέτω πως με αυτό τον τρόπο κραταει το μικρό μήκος της εισαγωγής για τις χαμηλές (εκεί δηλαδή όπου τα χλμ δεν είναι αρκετά για να κάνει ram air) έτσι ώστε να έχει την παροχή αέρα που χρειάζεται σε φάση cornering (ενδεχομένως) όπου χρειάζεται η απόκριση να είναι όσο το δυνατόν πιο άμεση (υποθετικά πάντα μιλώντας ο αέρας "κάνει μικρότερη διαδρομή" για να καταλήξει στην πεταλούδα και από εκεί να πάρει την άγουσα για τους θαλάμους καύσεως), αλλά και το υπόλοιπο κομμάτι που βγαίνει μπροστά στον προφυλακτήρα ώστε στα πολλά να "μαζεύει" τον αέρα που χρειάζεται.

Σε αυτό το σημείο απλά να υπενθυμίσω ότι οι ανάγκες του συγκεκριμένου μοτέρ λογω χαρτογράφησης (και όχι μόνο ) είναι σίγουρα διαφορετικές από ότι τα δικά μας, αλλά παρ' όλα αυτά το εργοστασιακό φιλτροκουτι φαίνεται να τις καλύπτει.

Η JS σίγουρα γνωρίζει πως η ταχύτητα ενός ρευστού εξαρτάται από την πυκνότητα του ρευστού, την ολική και στατική πίεση και την διατομή, σε "ιδανικές" συνθήκες που δεν έχουμε ενεργειακές απώλειες και έχει λάβει υπ' όψιν πως ο συντελεστής απωλειών Κ παραμένει σταθερός. Άρα λοιπόν αν υποθέσουμε σε όλα τα παραπάνω ότι έχουμε ceteris paribus (ας με συγχωρέσουν οι φυσικοί για την χρησιμοποίηση μιας έννοιας των οικονομολόγων, αλλά από αυτά τα χωράφια προέρχομαι) η ταχύτητα του ρευστού εξαρτάται από το μήκος L του κλειστού αγωγού καθώς όλα τα υπόλοιπα παραμένουν ίδια-σταθερα(το αυτοκίνητο πάντα σε πίστα θα τεστάρεται και πάντα σε παρεμφερή υψόμετρο, όχι βουνό/θάλασσα κατά την διαδικασία δοκιμής.

Συγγνώμη για το μακροσκελή post, απλά ήθελα να εκφράσω την άποψη μου και αν υπάρχουν σημεία ή ακόμη και ολόκληρο το post αν χρήζει διορθώσεων είμαι πρόθυμος να τις διδαχτώ ώστε να κατανοήσω όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα (γιατί γίνονται/που αποσκοπούν?). Σε καμιά περίπτωση οι προθέσεις μου δεν είναι να
Old 03-12-2009 | 05:13 AM
eddiex's Avatar

From: Piraeus. . .

Ρε S2johnyK boy, τι μου λες τωρα δηλαδη, να παω και να κοψω το carbonaki μου το spoon style και να το κανω ετσι? Κριμα δεν ειναι ? Τοσα λεφτα εκανε (απο το ebay).

Παντως απο το πρωι εχω παρει 5-6 καλαμακια και κανω πειραματα γιατι με εχεις βαλει σε σκεψη.... Εχω λερωθει 2-3 φορες και το πληκτρολογιο εχει λιγο καφε απανω αλλα ειμαι σιγουρος πως θα βγαλω ενα πορισμα και εγω!
Old 03-12-2009 | 05:16 AM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

Originally Posted by S2johnyK,Mar 12 2009, 03:03 PM
Λοιπόν το ως άνω αγωνιαρικο είναι της JS RACING (δεν ξέρω ποιας χρονιάς) και όπως μπορείτε να δείτε ούτε το ομώνυμο τσουτσουνοκου φοραει...
H J's Racing στηνει τα αγωνιστικα της αναλογως των προδιαγραφων και απαιτησεων / κανονων καθε διοργανωσης οπου παιρνει μερος. Μαλιστα σε πολλες απο αυτες δεν φοραει τη δικη της εισαγωγη, και επισης ουτε τα δικα της τα φρενα (πιο συγκεκριμενα φοραει τα φρενα της Spoon). Αυτα απλα προς ενημερωση.

Τελος να προσθεσω οτι η κατασκευη και λυση του S2Kbaris ειναι πολυ εξυπνη. Ειχαμε και αρκετη συζητηση με αξιοτιμα μελη του club μας πριν δυο μερες.
Old 03-12-2009 | 05:35 AM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Originally Posted by energetic,Mar 12 2009, 03:16 PM
H J's Racing στηνει τα αγωνιστικα της αναλογως των προδιαγραφων και απαιτησεων / κανονων καθε διοργανωσης οπου παιρνει μερος. Μαλιστα σε πολλες απο αυτες δεν φοραει τη δικη της εισαγωγη, και επισης ουτε τα δικα της τα φρενα (πιο συγκεκριμενα φοραει τα φρενα της Spoon). Αυτα απλα προς ενημερωση.

Τελος να προσθεσω οτι η κατασκευη και λυση του S2Kbaris ειναι πολυ εξυπνη. .
Οι φωτο είναι από time attack αν δεν κάνω λάθος με ότι και αν συνεπάγετε αυτό και αν συμπεράνω από τα υπόλοιπα S που είδα εκεί (Top Fuel S2000 turbo, ASM S2000 κτλ) είναι open.

Επίσης έχω κάνει τον υπολογιστή μου άνω κάτω να βρω άλλη μια φώτο με παρεμφερή mod σε 2,4 μοτέρ με καπό mugen style όπου εκτός από το συγκεκριμένο τρόπο τοποθέτησης air duct χρησιμοποιεί και τον μπροστινό αεραγωγό του καπό για ακόμα μεγαλύτερη παροχή και όλα αυτά σε γνήσιο εργοστασιακό φιλτροκουτι !!!

Ειχαμε και αρκετη συζητηση με αξιοτιμα μελη του club μας πριν δυο μερες

Quick Reply: ΕΙΣΑΓΩΓΗ - ΕΞΑΓΩΓΗ

All times are GMT -8. The time now is 08:25 PM.