Γενικά Θέματα εκτός S2000 For all Off Topic posts

ΤΙ ΒΑΖΟΥΜΕ?

Thread Tools

Old 01-22-2010 | 03:25 AM
Amaretos's Avatar
Registered User

From: Peiraeus
Default ΤΙ ΒΑΖΟΥΜΕ?

Θα ηθελα την αποψη σας, ακομα καλύτερα αν εχετε δοκιμάσει και κατι απο τα παραπάνω. Εγω μονο αλυσίδες εχω χρησιμοποιήσει στο παρελθόν.

Σκεφτομαι τωρα για χιονοκουβέρτες, κανουν τιποτα? Εχετε καμια εμπειρια?

ΥΓ. Οχι για S2000
Old 01-22-2010 | 03:31 AM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens

Απ'όσο έχω ακούσει οι χιονοκουβέρτες κάνουν μια χαρά δουλειά όσο πατάς σε φρέσκο χιόνι και το καλό είναι ότι μπορούν να εφαρμοστούν ακόμη και σε αυτοκίνητα που από τον κατασκευαστή απαγορεύονται οι αλυσίδες..
Το κακό τους είναι στον πάγο, που εκεί φυσικά, δεν αποδίδουν το ίδιο..

Πάντως η καλύτερη λύση, για κάποιον που ανεβαίνει συχνά τα βουνά, είναι ένα σετάκι ο,τι να'ναι ζάντες με χειμερινά ελαστικά, τα οποία μπορεί κανείς να βρει σε πολύ καλές τιμές για μεταχειρισμένα..
Old 01-22-2010 | 03:37 AM
Amaretos's Avatar
Registered User

"Δεν αποδίδουν" δλδ??? Δεν κρατάνε καθόλου? Κανεις πατινάζ? Το συχνα ειναι σχετικο για 4-5 φορες το χρονο για κανα σκι μιλαω οποτε δεν νομίζω οτι θα μπω στην διαδικασία χειμερινων ελαστικών κλπ.

Διαβασα οτι κουβερτες σε ασφαλτο = τις κλαις.

Εχεις δοκιμάσει ποτε κουβέρτα uma?
Old 01-22-2010 | 03:50 AM
lalakis2000's Avatar
Registered User
Gold Member (Premium)

From: Ego edo dipla meno...

Άρη, το ότι μας έχεις γράψει στα τομπολίνια σου δε χρειάζεται να το σχολιάσω.

Τουλάχιστον δε μας λες ποιο είναι το new baby in garage;
Old 01-22-2010 | 03:52 AM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

Απο προσωπικη εμπειρια με χιονοαλυσιδες και καλτσες αυτοκινητου (χιονοκουβερτες) εχω να πω οτι πιο πρακτικη ειναι η δευτερη λυση και πιο οικονομικη. Η τοποθετηση ειναι πανευκολη. Επισης πιανουν πολυ μικρο χωρο (περιπου το μεγεθος ενος 13"-15" laptop για 18αρα ζαντα με 255 πελμα να φανταστεις). Επιπλεον αν εχεις τη κινηση μπροστα εχεις καλυτερο τιμονι με τις χιονοκουβερτες και δεν μεταφερεις ετσι το κραδασμο στο τιμονι που δημιουργουν κατα πολυ οι αλυσιδες. Με πισω κινηση δεν εχεις αυτο το προβλημα με τις αλυσιδες αλλα ο κραδασμος μπορει να εκνευρισει τα πεθερικα. Υπαρχει και καταπονηση στα μερη του αυτοκινητου λογω κραδασμων. Ασε που η τοποθετηση τους μεσα στο κρυο ακομα και με γαντια ειναι μεγαλη ιστορια και παγωνουν τα χερια σου αμεσως. Ακομα και τα χταποδια aka βεντουζες (μεταλλικες, δερματινες κτλ) που απλα αγκαλιαζουν το τροχο, προσφερουν παλι κραδασμο.

Υποψην οτι οι χιονοκουβερτες (ή καλτσες) ειναι συνηθως κατασκευασμενες απο ενισχυμενο Kevlar και βοηθουν πολυ στο χιονι και λιγοτερο στο παγο, αν και προσωπικα δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα στον παγο. Απλα οδηγεις προσεκτικα οπως θα κανεις ετσι κι αλλιως υπο αυτες τις συνθηκες. Το μονο που θελει προσοχη ειναι να μην τις δουλεψεις πολυ πανω στην ασφαλτο για να μην υπαρχει φθορα. Και πιο συγκεκριμενα με τις αλυσιδες οταν πια δεν εχεις χιονι ή παγο στην ασφαλτο, μπορεις να οδηγησεις καποια μετρα με προσοχη και να σταματησεις να τις βγαλεις παραπερα. Με τις χιονοκουβερτες, θα πρεπει να τις βγαλεις μολις δεις οτι δεν υπαρχει χιονι ή παγος στην ασφαλτο.

Προσωπικα, επειδη εχω και τις δυο επιλογες διαθεσιμες προτιμω παντα τις χιονοκουβερτες για τους παραπανω λογους που περιεγραψα. Στη χειροτερη αν παθουν ποτε τιποτα οι καλτσες θα βαλω τις αλυσιδες.

Καλτσες, πουκαμισα, τζην, χταποδια, αλυσιδες, δερματινα. Κinky καταστασεις προβλεπω.
Old 01-22-2010 | 04:14 AM
Amaretos's Avatar
Registered User

Originally Posted by lalakis2000,Jan 22 2010, 03:50 AM
Άρη, το ότι μας έχεις γράψει στα τομπολίνια σου δε χρειάζεται να το σχολιάσω.

Τουλάχιστον δε μας λες ποιο είναι το new baby in garage;
Τομπολινια οπως λέμε cohones?

Το new babe ειναι αυτο που λεγαμε πριν καιρο Θα τραβηξω φωτο soon να ανεβάσω!!! Αν και κανονικα δεν πρεπει να με παιζετε τωρα γιατι εχω 4 πορτες !!!

ΥΓ. Περασα και απο την γειτονια σου προχτες, ask teo!!
Old 01-22-2010 | 04:52 AM
MANOS's Avatar
Registered User

Εγω να πω τη γνωμη μου δεν τις χωνευω καθολου τις αλυσιδες.
Επειδη οι φορες που παμε στα χιονια ειναι λιγες εως ελαχιστες θα προτιμουσα να αγορασω χιονοκουβερτες.
Ωστοσο με τις χιονοκουβερτες δεν εισαι και σιγουρος οτι δεν θα κολλησεις καπου ειδικα αν εχει δυσκολες συνθηκες - παγο. Με τις αλυσιδες γενικοτερα εισαι πιο σιγουρος αλλα παλι εχει φασαρια στο βαλε βγαλε οσο συγχρονες και να ειναι, παγωνεις και γινεσαι και σκατα.
Απο την αλλη παλι τα χιονολαστιχα σε απλες σιδερενιες ζαντες ειναι παρα πολυ καλη λυση και πραγματικα αυτα τα λαστιχα δεν εχουν σχεση με τα καθημερινα - συμβατικα στο χιονι. Επειδη τα εχω δοκιμασει ομως, στον παγο δεν κανουν δουλεια και ειδικα αν τυχεις σε καμια ανηφορα με παγο, κολλησες.
Καμια λυση για μενα δεν ειναι ιδανικη. Αν ηθελα να ειμαι σιγουρος για καθε ενδεχομενο θα εβαζα αλυσιδες. Αν ηθελα ευκολη λυση + ολα τ αλλα που ειπαν τα παιδια θα εβαζα χιονοκουβερτες.
Και καλυτερη λυση απ ολες ειναι ενα φτηνο 4χ4 και να πηγαινεις παντου και παντα.

Trending Topics

Old 01-22-2010 | 05:01 AM
S2000_FUN's Avatar
Community Organizer

[QUOTE]Το new babe ειναι αυτο που λεγαμε πριν καιρο
Old 01-22-2010 | 05:08 AM
MANOS's Avatar
Registered User

Originally Posted by S2000_FUN,Jan 22 2010, 05:01 AM
Αυτό που λέγαμε πριν καιρό ήταν Mitsubishi Outlander. Πρόσεχε μην έχεις πάρει άλλο γιατί θα θυμώσω
Old 01-22-2010 | 05:11 AM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

Ενα Ο... Ι... εχει παρει.

All times are GMT -8. The time now is 03:41 AM.